Arjantin'le FAO arasında işbirliği

Arjantin'le FAO arasında işbirliği

Arjantin’le, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü arasında 5 projede teknik işbirliği anlaşması imzalandı

Arjantin hükümeti, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile tarım, hayvancılık, gıda güvenliği gibi alanlarda yapılması planlanan 5 proje için anlaşma imzaladı. 

Arjantin'in resmi haber ajansı Telam'da yer alan habere göre projelerin, tarımsal üretim ve gıda güvenliğini etkileyen felaketlere dair risk yönetimi, Güney Amerika’da yaygın olan kinoa bitkisinin sürdürülebilir yoğunlaştırılmış üretimi, yozlaşmış otlak alanların yeniden kazanılması, orman yönetimi ve suda yaşayan hayvan ve bitkilerin beslenmesinde ucuz yöntemler geliştirilmesi konularında olduğu belirtildi.

FAO ile teknik işbirliği konusunda planlanan proje anlaşmalarını hükümet adına imzalayan Ulusal Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Bakanı Carlos Casamiquela, Arjantin için FAO ile ortak projeler yürütmenin ileriye dönük pozitif bir adım olduğunu söyledi.

Casamiquela, verimli gıda üretimi ve tarımsal gelişim alanlarında ülke potansiyelinin güçlendirilmesinin Arjantin için her zaman anahtar siyasi hedeflerden biri olduğunu vurguladı.

FAO Temsilcisi Valdir Verte de, Arjantin’i 2014 yılında biyoteknoloji alanında model olarak kabul ettiklerini hatırlattı.

Verte, imzalanan yeni anlaşmaların FAO’nun da paylaştığı gıda güvenliğinin korunması ve açıkla mücadelede işbirliği konularında bir taahhüt niteliğinde olduğunu söyledi.

Arjantin hükümeti ile FAO arasında dünyadaki açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele amacıyla imzalanan anlaşmaların 1 milyon 760 bin dolar tutarında olduğu belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı