Arjantin’de muhaliflerden ifade özgürlüğü için gösteri

Arjantin’de muhaliflerden ifade özgürlüğü için gösteri

Başkent Buenos Aires’te toplanan binlerce muhalif, hükümetin ifade özgürlüğünü kısıtladığı gerekçesiyle gösteri düzenledi

BUENOS AİRES (AA) – Arjantin’de muhalif gazetecilerden Victor Hugo Morales’in radyo programının yayından kaldırılması sonrasında binlerce muhalif, ifade özgürlüğü için sokağa indi.

Devlet Başkanlığı Sarayı Casa Rosada önündeki Mayıs Meydanı’nda toplanan protestocular, hazırladıkları pankartlar ve sloganlarla Morales’e destek verdi.

Gösteride kalabalığa hitap eden Morales, işten çıkarılmasının Mauricio Macri hükümetinin kendilerine yönelik eleştirileri sansürleme çabasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Morales, Macri’nin ülkenin en büyük medya kuruluşlarını siyasi bir güç olarak kullandığını iddia etti.

Macri ise Morales’in hükümetin baskısı sonucu işten çıkarıldığı iddialarını reddetmişti.

Otuz yıldır yerel "Continental" adlı radyoda programını sürdüren ve eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner’e yakınlığıyla bilinen Morales, pazartesi günü programının yayından kaldırıldığını açıklamıştı.

Uruguaylı gazeteci son programında, radyosunun hükümetin reklam gelirlerinden pay almak için kedisini işten çıkardığını dinleyicileriyle canlı yayında paylaşmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı