Arjantin eski devlet başkanına "devleti dolandırma" suçlaması

Arjantin eski devlet başkanına "devleti dolandırma" suçlaması

BUENOS AIRES (AA) - Arjantin'de, eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez'in, "görevde olduğu dönemde döviz piyasasına yaptığı müdahaleyle devleti bilerek...

BUENOS AIRES (AA) - Arjantin'de, eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez'in, "görevde olduğu dönemde döviz piyasasına yaptığı müdahaleyle devleti bilerek zarara uğrattığı" gerekçesiyle yargılanmasına karar verildi.

Federal Yargıç Claudio Bonadio, karara ilişkin yaptığı açıklamada, devleti dolandırma suçundan Fernandez'in yanı sıra dönemin Ekonomi Bakanı Axel Kicillof ve Merkez Bankası Başkanı Alejandro Vanoli'nin de yargılanacağını belirtti.

Bonadio, Fernandez ve hükümetinin, o dönemde ulusal para birimi pesonun değerini yapay olarak yükseltmek için Merkez Bankası aracılığıyla piyasaya değerinin altında dolar sattıklarını ve bu yolla alıcılara haksız kazanç sağladıklarını savundu.

Bu müdahalenin Merkez Bankası rezervlerinde ciddi kayba yol açtığını vurgulayan Bonadio, satışlar nedeniyle kamunun 4,9 milyar dolar zarara uğradığını kaydetti.

Yargıç, Fernandez ile Kicillof ve Vanoli'nin "görevde oldukları dönemde döviz piyasasına yaptığı müdahaleyle devleti bilerek zarara uğrattığı" suçlamasıyla yargılanacaklarını bildirdi. Bonadio, davanın ne zaman görülmeye başlayacağına dair ise bilgi vermedi.

Eski Devlet Başkanı Fernandez ise hakkındaki suçlamaları reddetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :