Arınç'tan yeni partiyle ilgili müthiş iddia

Arınç'tan yeni partiyle ilgili müthiş iddia

Eski AK Partili vekil İdris Bal'ın yeni parti kuracakları yönündeki polemiğe Arınç da katıldı

Bağımsız milletvekili İdris Bal'ın kuracağı yeni parti için "Seçime girseler teşkilat kursalar da yüzbinde bir oy bile alamazlar. Bir tarafa yazın" diyen Arınç, "Aklını kullan. Güzel işler yap İdris beyciğim. Bırak boş şeyleri. Boş laflar bunlar" ifadelerini kullandı.

Cemaate yakınlığıyla bilinen Kütahya bağımsız milletvekili İdris Bal'ın 2015 seçimlerine kuracakları yeni partiyle gireceklerini açıklaması siyasette konuşulmaya devam ediyor.

Dershane krizinin patlamasıyla birlikte AK Parti'den istifa eden Bal'ın açıklamaları iktidarın şimşeklerini üzerine çekti. Şamil Tayyar, dün tuzluk göndermesi yaptığı Bal, bugün de Bülent Arınç'ın hedefindeydi.

A Haber'e konuk olan Bülent Arınç İdris Bal'ın parti kurması konusunda da açıklamalarda bulundu. Gazeteci Murat Akgün'ün İdris Bal'ın yeni parti çalışmalarıyla ilgili sorusuna Arınç şu yanıtı verdi:

ARKASINDAN GİDECEK 30 MACERAPEREST BULUNABİLİR

"Çok iyi olur acele etsin. Herhalde 30 kişiyi bulur yanına. Türkiye'de parti mi yok. Ama bunlarla ilişkili olduğunu tahmin ettiğimiz parti kurulmuştu. Herhalde ondan farklı bir şey kuracaklar. Taş yerinde ağırdır. Bu kişi AK Parti'deyken bir değeri ve ağırlığı vardı. AK Parti'den çıkınca hiçbirinin değeri ve ağırlığı kalmamıştır. Bunların arkasından gidebilecek 30 maceraperest bulunabilir.

YÜZBİNDE BİR OY BİLE ALAMAZLAR BİR TARAFA YAZIN

Ama bunların bir seçime girecek güçleri olmaz. Teşkilat kuracak güçleri olmaz. Seçime girseler teşkilat kursalar da yüzbinde bir oy bile alamazlar. Murat Akgünle konuşuyorum. Bir tarafa da yazın.