Arınç Pavey’e sitem etti

Arınç Pavey’e sitem etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisine 2 dakika ek süre veren TBMM Başkanvekili Şafak Pavey’e, "Çok hasis davrandınız" diye sitem etti.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Şafak Pavey başkanlığında CHP’nin talebi üzerine bugün saat 15.00’te olağanüstü toplandı. Kürsüye ilk olarak hükümet adına söz alan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç çıktı. Konuşma süresi biten Arınç’a ilk kez TBMM Genel Kurulu’nda oturum yöneten TBMM Başkanvekili Şafak Pavey, 2 dakika ek süre verdi. Arınç Pavey’e "Çok hasis davrandınız" diyerek sitem etti.

Terör gündemiyle toplanan Meclis’te hükümet adına Bülent Arınç, AK Parti adına Mahir Ünal, CHP adına Levent Gök, MHP adına Ümit Özdağ, HDP adına Osman Baydemir kürsüye geldi. Oturumun açılış konuşmasını yapan Şafak Pavey, "Bugün ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü acı koşullar içinde olağanüstü toplanmış bulunuyoruz. Öncelikle, insanlık dışı terör tuzaklarıyla kaybettiğimiz gençlerimizi, askerlerimizi, polislerimizi, canlarımızı saygıyla, yasla ve rahmetle anmak istiyorum, yakınlarına sabır diliyorum" dedi.

"VARLIKLARIMIZLA BİR ŞEY KATMAK İÇİN YÜCE MECLİSTEYİZ"

Pavey, "Ben, her terörün ardından görünmez yaralıları da merak ederim; kaçını daha kaybettiğimizi, kaçının ömür boyu engelli kaldığını, onları bekleyen zahmetli geleceği düşünürüm. Burada oluşturacağımız her asabiyet, her tansiyon yükselişi sokağa katmerli şiddet teşviki olarak dönebiliyor. Oysa insanlarımız öfkelerimizden, nefretlerimizden çok daha kıymetliler çünkü bu vatan hırslarımızdan çok daha değerli. Bizler, varlıklarımıza bir şey katmak için değil, varlıklarımızla bir şey katmak için yüce Meclisteyiz. Oldukça hassas günlerdeyiz. Siyasi şiddet, toplumsal huzursuzluk bizi her zamankinden çok daha acil sağduyu ve mantığa çağırıyor. Felaketin neye benzediğini unutanlara, su satmak için yangın çıkarmak fikri cazip gelebilir fakat yangın bir felakettir ve felaketten kar umanları da kül eder. Alternatif hafızalar ülkesi olmaktan vazgeçip sadece ortak hafızamızı takip etsek düzlüğe çıkabileceğimizi düşünüyor, inanıyor ve güveniyorum. Toplumumuza borçlu olduğumuz davranışlarımızı ahlaki sorumluluklara göre düzenleyeceğimizden kuşkum yok ve bunu kendi adıma da taahhüt ediyorum" ifadelerini kullandı.

Pavey’in konuşmasının ardından Meclis toplantı çağrısına ilişkin önerge okundu. Öte yandan Pavey’in yönetimi, AK Parti’li vekillerce ’taraflı’ olduğu gerekçesiyle tepki topladı.

 

Etiketler :