Arınç: Duran adamlara müdahale olmaz

Arınç: Duran adamlara müdahale olmaz

Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, sosyal medyaya yönelik kısıtlamanın söz konusu olmadığını dile getirerek, duran adam eylemlerinin de göze hoş geldiğini ve barışçıl eylemeler olduğu için her hangi bir müdahalenin olmayacağını belirtti

Sosyal medyaya yönelik kısıtlamanın söz konusu olmadığını dile getiren Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, ancak insanlara yanlış bilgi sunmaya karşı da mutlaka caydırıcı bir düzenlemenin olması gerektiğini belirterek, bu durumlar ile ilgili caydırıcı bir düzenlemeyi yapma görevinin ise Adalet Bakanlığı'na ait olduğunu söyledi.

Duran adam eylemlerinin kendisinin de dikkatini çektiğini söyleyen Arınç,  ''Bu bir şiddet eylemi değil, gözede gayet hoş geliyor. O yüzden bir müdahale söz konusu olamaz. İçinde şiddet eylemi barındırmayan eylemleri kınamayız. 8 saat bir insanın ayakta durması bence zararlıdır. 8 dakika durduktan sonra işine gitmeli. Bu işi 8 dakika ile sınırlı tutalım.'' dedi.

BDP Başkanı Selahhatin Demirtaş'ın sözlerine bakarak çözüm sürecinin nasıl gittiğini değerlendirmemek gerekir diyen Arınç, çözüm sürecinin yolunda gittiğini ve her hangi bir sorunun olmadığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AK Parti mitinginde açılan üç hilal bayraklarını hazmedemediğinden etrafa hakaretler yağdırdığını ifade eden Başbakan yardımcısı Arınç, MHP tabanın 3'te 1'inin çözüm sürecine destek verdiğini söylerek, Bahçeli'nin bunu artık görmesi gerektini belirtti.