Arınç, Asya-afrika Zirvesi'ne Katılacak

Arınç, Asya-afrika Zirvesi'ne Katılacak

Başbakan Yardımcısı Arınç, Cakarta ve Bandung kentlerinde düzenlenecek “Asya-Afrika Zirvesi” ile "Asya-Afrika Konferansının 60. Yıl Dönümü ve Yeni Asya-Afrika Stratejik Ortaklığı'nın 10. Yıl Dönümü Anma Töreni"ne katılmak üzere Endonezya'ya gidecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Endonezya'nın başkenti Cakarta’da düzenlenecek “Asya-Afrika Zirvesi” ile Bandung kentinin evsahipliğinde yapılacak "Asya-Afrika Konferansının 60. Yıl Dönümü ile Yeni Asya-Afrika Stratejik Ortaklığı'nın 10. Yıl Dönümü Anma Töreni"ne katılacak.

Endonezya, 22-23 Nisan tarihlerinde “Asya-Afrika Zirvesi”ne, 24 Nisan Cuma günü ise "Asya-Afrika Konferansının 60. Yıl Dönümü ile Yeni Asya-Afrika Stratejik Ortaklığı'nın 10. Yıl Dönümü Anma Töreni"ne evsahipliği yapacak. 

Zirve toplantısına ve anma törenine, Türkiye’yi temsilen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç katılacak.

1955 Asya-Afrika Konferansı’nın (Bandung Konferansı) 60. yıl dönümünde gerçekleşecek zirveye, 56 Asya-Pasifik ülkesi ile 54 Afrika ülkesi davet edildi. 

1955 Bandung Konferansı’nın devamı niteliğindeki zirvede, Asya ve Afrika ülkelerinin kalkınma sorunlarının ele alınması öngörülüyor. Bu ülkelerin sahip olduğu ortak sorunlara çözüm bulunabilmesi için iki kıta arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye, Asya ve Afrika kıtalarıyla siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ve insani alanlardaki artan ilişkileri nedeniyle söz konusu zirveye önem veriyor.

Başbakan Yardımcısı Arınç’ın zirvede yapacağı konuşmada bu hususlara değinmesi ve Türkiye'nin bu bölgelere yönelik vizyonunu aktarması bekleniyor.

Arınç’ın, bazı ikili temaslarda bulunması da öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı