Arife gününde şehitlik ziyaretleri

Arife gününde şehitlik ziyaretleri

Sivas ve Kırşehir'de Ramazan Bayramı arifesinde şehit aileleri, vatandaşlar ve protokol üyeleri şehitlikleri ziyaret etti- Şehit annesi Şaziye Çetin: - "Acısı çok ağır ama ne yapalım Rabbim öyle emretti, bizden daha çok sevdi ve aldı"

SİVAS/KIRŞEHİR (AA) - Sivas ve Kırşehir'de Ramazan Bayramı arifesinde şehit aileleri, vatandaşlar ve protokol üyeleri şehitlikleri ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı.

Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon ve Polis Şehitliği'ni sabah erken saatlerden itibaren ziyaret edenler, şehit mezarları başında Kur'an-ı Kerim okudu.

Bazı şehit aileleri gözyaşları arasında temizledikleri mezarlara su döktü, çiçek bıraktı. Çocuklarının mezar taşlarını öpen bazı şehit anneleri ise uzun süre ağladı.

Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Nisan 2016'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in annesi Şaziye Çetin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlunun mezarını en az haftada 3 kez ziyaret ettiğini belirtti.

Anne Çetin, "Acısı çok ağır ama ne yapalım Rabbim öyle emretti, bizden daha çok sevdi ve aldı. Bayramlarımız hüzünlü geçiyor, ne kadar yıl geçse de evlat acısı var. Milletimiz için mecbur şehit vereceğiz." dedi.

Öte yandan, Sivas Valisi Davut Gül ve diğer protokol üyeleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.

- Kırşehir

Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve protokol üyeleri, Kırşehir Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği'ni ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Osman Arslan dua okudu. Daha sonra Vali Şentürk ve beraberindekiler, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Vali Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehitlerin makamlarının cennet olduğunu belirtti.

Ramazan ayının manevi havası içerisinde, bayram arifesinde şehitlerin kabirlerini ziyaret ettiklerini dile getiren Şentürk, "Şehitler ölmez, onlar diridir. Şehit yakınlarımız çok üzülmesin. Cennette onlarla birlikte olacağız. Şehitlerimizin her birinin hayatı bir destandır, kahramanlık öyküsüdür. Biz de bu kahramanları ziyarete geldik. Onlar için ne kadar dua etsek azdır. Onların hayatları ile ödediği bu cennet vatanda özgürce yaşadığımız için şehitlerimize minnettarız. Bütün şehitlerimize ve geçmişlerine Allah’tan rahmet diliyorum." şeklinde konuştu.

Şentürk, bir süre sohbet ettiği şehit aileleri ve yakınlarının istek ve taleplerini dinledi.

Şehitlik ziyaretlerinde, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Garnizon Komutanı Personel Albay İlhan Güneş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Beşkardaş, jandarma ve emniyet teşkilatı mensupları da yer aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :