Arıcılarda tatlı telaş başladı

Arıcılarda tatlı telaş başladı

Arıcılık malzeme satıcısı Ömer Özalan, yaz aylarının gelmesiyle birlikte arıcılık sektörü canlandığını ve arıcıların sezona umutlu girdiğini söyledi.

Konya’da arı malzemesi satışı yapan, Balım Aracılık evi işletmesi sahibi Ömer Özalan, arıcılık sezonun başlamasıyla birlikte aracılarda tatlı telaşın başladığını söyledi. Aynı zamanda kendisinin de arıcılık yaptığını söyleyen Ömer Özalan, kış sezonun istenilen yağışlarla geçtiğini söyledi. Bahar ve yaz ayı başında da yağışların olması gerektiğini söyleyen Özalan, bu yağışlarla birlikte sezonun çok daha iyi geçeceğini dile getirdi.

aricilarda-tatli--(1).jpg

MALZEME SATIŞLARI HIZLANDI

Arıcılığın Konya’da önemli bir yeri olduğuna değinen Özalan, arıcılık sezonun açılmasıyla birlikte malzeme satışlarında bekledikleri artışın gerçekleştiğini ifade etti. Arıcılara, kaliteli malzeme kullanmaları yönünde tavsiyede bulanan Özalan, “Arıcılık, doğal ve bilinçli yapıldığı takdirde kaliteli bal alımı olur. Bunun dışında yapılan arıcılıkta kaliteli bal üretimi olmaz. Arıcılarımız kullandıkları malzemelerden ve arılara verilen yemlere kadar herşeyi özenle seçmeliler. Birçok üründe lisanslı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onaylı ürünler kullanılmalı” dedi.

aricilarda-tatli--(6).jpg

Arıcılık malzeme fiyatları hakkında da konuşan Özalan, Arı kovanlarının 130 ile 190 lira arasında, arı maskelerinin 20 ila 60 lira arasında, körüklerin 35 ila 50 lira arasında, arı kekinin 8 ila 10 lira arasında ve petek bal mumunun kilosunun 45 lira olduğu bilgisini verdi. Servet R. Çolak-Memleket

aricilarda-tatli--(12).jpg