Argun'dan operasyonlara ilk yorum:  Çok sayıda mağdur...

Argun'dan operasyonlara ilk yorum: Çok sayıda mağdur...

Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Argun, süreç ilerledikçe şu an sessiz kalan ama Paralel Yapı nedeniyle mağdur olan çok sayıda iş adamının ortaya çıkacağını savundu.

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler tarafından asılsız delillerle 2008'de şirketine operasyon düzenlendiği iddia edilen Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun, o dönem ki operasyonun Paralel Yapı'ya boyun eğmediği için yapıldığını öne sürdü.

Argun, AA muhabirine, şirketlerine yönelik operasyonun hukuki gerekçelerle yapılmadığını savundu.

"Mahkeme salonunda anlatmama rağmen, o günlerde yapının ahtapot gibi tüm Türkiye'yi bu denli kuşattığını birçok kimse bilmediği için anlaşılamadı" diyen Argun, kendisi gibi taleplere "Hayır" dediği için daha önce şirketleri operasyona maruz kalan birçok iş adamının yaşananların sessiz tanığı olduğunu söyledi.

Rektörü korkuttukları iddiası

Argun, usulsüz ve kanunsuz dinlemelere rağmen dava dosyasına iş ve özel hayatını ilgilendiren konuşmalar dışında suç sayılabilecek tek "tape" konulamadığını belirtti.

İşi gereği kurumlarına hizmet verdiği yüzlerce insana aleyhte ifade vermeleri konusunda baskı yapıldığını ama başarılı olamadıklarına dikkati çeken Argun, şunları dile getirdi:

"Hukuk üzerinde baskı kurdular, herkes dosyadan korkar oldu. Dönemin Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı operasyon öncesi ve sonrası basında 'Yüzlerce yıl içeride kalacak' şeklinde yayınlarla korkuttular. Özel hayatına dönük operasyonlar yaptılar. Tutukluluğunun üzerinden 5,5 ay geçtikten sonra yani tutukluluk sebebiyle rektörlükten azline 10 gün kala serbest bıraktırarak rektörlük makamına geri dönmesini sağladılar. Bu vesileyle Mevlana Üniversitesinin devrini imzalaması sağlanıp, istedikleri adayın rektör olması için de Okudan'a Selçuk Üniversitesindeki akademik personelin neredeyse tamamını tek tek aratıp oy istetmişlerdir.

Bu durum şu anda üniversitedeki tüm akademik personelin bildiği, konuştuğu ve yaşadığı olaylar olarak kayıtlara girmiştir. Bu hizmetleri karşılığı olsa gerek ki operasyon anında, öncesinde ve cezaevi aşamasında 'Yüzlerce yıl yatacaksın, cezaevinden çıkamazsın' diye korkuttukları Okudan'ın birkaç suçtan 5 yıl ceza almasını sağlamışlardır."

"Süreç ilerledikçe mağdur iş adamları ortaya çıkacak"

Argun, süreç ilerledikçe şu an sessiz kalan ama Paralel Yapı nedeniyle mağdur olan çok sayıda iş adamının ortaya çıkacağını savundu.

Argun, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün baktığımızda şahsıma ve şirketimize yapılan operasyonun en önemli sonuçlarından birincisi, benim üzerimden tüm Konyalı iş adamlarını bu yapının taleplerine amade hizaya getirmek. İkincisi, Selçuk Üniversitesi seçimlerinde ve Mevlana Üniversitesine arsa tahsisinde bu yapı lehine sonuç almak, üçüncüsü de doğalgaz şirketimin üzerine tedbir koymayarak, ben cezaevindeyken ailemin ve şirket çalışanlarımın tehdit edilerek el değiştirmesini sağlamak görürüz."

Dönemin Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise konunun yargıya intikal ettiğini kaydederek, "Yargının en iyi şekilde karar vereceğine inanıyorum. Bu nedenle konuşmak istemiyorum" ifadesini kullandı.

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturmanın gözaltı gerekçesi

Konya merkezli "Paralel Yapı" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında 19 ilde düzenlenen operasyonların gözaltı gerekçesinde, şüphelilerin, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin 2008'deki operasyonunda, Konya merkezli Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun ve 249 kişiye asılsız delillerle gözaltı işlemi yaptıkları iddiası yer alıyor.

Gerekçede, o dönemde Okyanus İnşaat'ın yaklaşık 200 dairesine satılmaması için tedbir konulduğu ancak şüphelilerden birinin bu dairelerden 2'sini usulsüz şekilde piyasadan daha ucuza satın aldığının ortaya çıktığı kaydediliyor. Yine şüphelilerden emniyet mensubu olduğu belirtilen kişinin, Konya'daki emlak şirketinin reklamında oynadığı, karşılığında da 2 daire aldığı öne sürülüyor.

 

Ayrıca, iş adamı Argun'un borsada halka arz edilen 75 milyon liralık doğalgaz şirketinin değerinin usulsüz soruşturmalarla düşürüldüğü ve değerinin çok fazla altında, 11 milyon liraya başka iş adamına sattırdıkları iddia ediliyor.