ARDEV'in iftar programı

ARDEV'in iftar programı

TBMM Başkanı Kahraman: - "Türkiye, kendine geliyor ve güveniyor. Bu kendine güven meselesinin yayılması lazım."

İSTANBUL (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Türkiye, kendine geliyor ve güveniyor. Bu kendine güven meselesinin yayılması lazım." dedi.

Araştırma Dayanışma ve Eğitim Vakfının (ARDEV) Süleymaniye'deki merkezinde düzenlenen iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşan TBMM Başkanı Kahraman, Türkiye'de ramazan ayının geçmiş yıllara göre daha coşkulu yaşandığını dile getirerek, "Artık salonlardan meydanlara çıktık. 'Hangi sahurda bize geleceksin' diyorlar. İftarlar yetmiyor, sahur davetleri çıktı şimdi de. Bu güzel gelişmeleri, Cenab-ı Hak Türkiye'ye nasip etti. Çok bahtiyarız." diye konuştu.

Kenan Evren'in Cumhurbaşkanı olduğu yıllarda, dönemin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Ali Coşkun tarafından iftar yemeği verilmesine karşı çıktığını anlatan Kahraman, "Şimdi cumhurbaşkanlığı külliyesinde, Çankaya'da her yerde birlikte iftar ediliyor. Bir de Cumhurbaşkanı namaz kıldırıyor, Kuran tilavet ediyor. Birlikte iftar ediliyor, şu gelinen noktaya bakın. Bugünleri görenler, eskiyi bilmiyorsa bugünü normal kabul edebilirler, öyle değil. Kısa zamanda büyük mesafe katledildi, çok şükür. Türkiye, kendine geliyor ve güveniyor. Bu kendine güven meselesinin yayılması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kahraman, Türkiye'nin şanlı bir maziye sahip olduğunu aktararak, "Biz biz olacağız, şanlı bir mazimiz var. Dünya bizden önderlik bekliyor. Her gittiğimiz yerde, biz bunu görüyoruz." dedi.

- "Türkiye'nin gücü, çok üst seviyededir"

Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen Kahraman, "Engelleri aşıyoruz, aşacağız. İnşallah Başbakanımızın dediği gibi, bu sonbahar sonu terör denen hadise iyice söndürülecektir. Türkiye daha ötelere gidecektir. Türkiye'nin gücü, çok üst seviyededir. Bunu bilmeliyiz ve kendimize güvenmeliyiz." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman, iftara katılanların yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, konuşmasını tamamladı.

İftar programına, Kahraman'ın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ARDEV Başkanı ilahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :