Ardahan'da kodlama ve robotik atölyesi açıldı

Ardahan'da kodlama ve robotik atölyesi açıldı

Vali Bilmez:"Çocuklarımızın hayalleri daha da gelişecek. Günlük yaşantılarında karşılaştıkları sorunları gidermek için beyin cimnastiği yapacaklar, çözüm arayacaklar"

ARDAHAN (AA) - Ardahan'da bir süre önce başlatılan "Kodla Üret Ardahan Projesi" kapsamında oluşturulan kodlama ve robotik atölyesinin açılışı yapıldı.

Ardahan Eğitim Vakfı'nın katkılarıyla, 23 Şubat İlkokulu'nda oluşturulan atölyenin açılışı, Vali Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile Ardahan Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer yetkililerin katılımıyla yapıldı.

Bilmez, katkılarından dolayı Ardahan Eğitim Vakfı'na teşekkür ederek, eğitime giyecek ve benzeri katkılar yerine bu şekilde destek vermenin daha doğru olacağını söyledi.

Çocukların ve gençlerin hayalini geliştirmeye yönelik bir fırsat doğduğuna işaret eden Bilmez, "Çocuklarımızın hayalleri daha da gelişecek. Günlük yaşantılarında karşılaştıkları sorunları gidermek için beyin cimnastiği yapacaklar, çözüm arayacaklar. Bu da onların beyinsel anlamda daha fazla gelişimine katkı sağlayacak. Atölyemiz sadece bu okula değil, diğer okullara da hizmet edecek." ifadelerini kullandı.

Ardahan Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlter Avşar da gururlu ve mutlu olduklarını dile getirerek, "21. yüzyıl, dijital çağı. Çocuklarımıza destek olmak için buradayız. Biz de vakıf olarak böyle bir proje geliştirmek ve Ardahan'a kazandırmaktan dolayı son derece mutluyuz." dedi.

Vali Bilmez ve diğer katılımcılar, açılışın ardından atölyede inceleme yaparak çalışma yapan öğrencilerden bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :