Arçelik AŞ'ye Birleşik Krallık'tan ziyaret

Arçelik AŞ'ye Birleşik Krallık'tan ziyaret

İSTANBUL (AA) - Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Greg Hands, Türkiye temasları kapsamında Arçelik AŞ'ye ziyarette bulundu.Şirket...

İSTANBUL (AA) - Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Greg Hands, Türkiye temasları kapsamında Arçelik AŞ'ye ziyarette bulundu.

Şirket açıklamasına göre, Arçelik AŞ üst yönetimi, Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Hands, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Judith Slater ve Birleşik Krallık Ticaret Ateşesi Neil Floyd'un da aralarında bulunduğu ticari heyeti, Genel Müdürlük'te ağırladı.

İki ülkenin ticari ilişkileri hakkında fikir alışverişi yapılan ziyarette, başta Beko'nun Birleşik Krallık pazarındaki faaliyetleri olmak üzere şirketin global büyüme planları ve hedefleri de konuşuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Hands, şunları kaydetti:

"Arçelik/Beko'nun sadece Birleşik Krallık'ta değil diğer tüm pazarlardaki başarısını duymaktan büyük mutluluk duydum. İnanıyorum ki, Birleşik Krallık'taki yenilikçi ve iş dostu ekosistem, Arçelik/Beko için yeni fırsatların doğmasına ve değişen iş dünyasına kolaylıkla adapte olmalarına olanak sağlayacaktır. Arçelik/Beko'nun çeyrek asırdır Birleşik Krallık'taki varlığından gurur duyuyoruz ve Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı olarak kendilerine gelecekte de destek olmaya devam edeceğiz."

Arçelik Genel Müdürü Hakan Bulgurlu da Birleşik Krallık Heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Beko'nun başarılarının ardında Arçelik AŞ'nin Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarının önemli rolü olduğunu vurguladı. Ar-Ge ve inovasyon yatırımları doğrultusunda Türkiye'nin en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketi konumunda olduklarını dile getiren Bulgurlu, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya Fikri Haklar Örgütü'nün (WIPO) yayınladığı ve en çok uluslararası patent başvurusu yapan şirketlerin sıralandığı listede 78. sırada yer aldık. Markalı büyüme stratejimiz doğrultusunda, faaliyet gösterdiğimiz pazarlarda pazar payımızı artırmayı ve yatırımlarımızı tüketici dinamiklerine göre geliştirerek markalarımızın konumunu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Her yıl 2,6 milyon ürün satışına imza atarak lider olduğumuz Birleşik Krallık pazarı bizim için büyük önem taşıyor. Birleşik Krallık'ı ikinci evimiz olarak görüyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :