Arazisini Mehmetçik Vakfına bağışladı

Arazisini Mehmetçik Vakfına bağışladı

İstanbul’da tekstil işi ile uğraşan 82 yaşındaki hayırsever iş adamı Yılmaz, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki 85 dönüm arazisini Mehmetçik Vakfına verdi- Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Büyükkantarcıoğlu:"Çok değerli, çok kıymetli bir arazi. Maddi değerini

ÇANAKKALE (AA) - İstanbul’da tekstil sektöründe yer alan hayırsever iş adamı Nusreddin Yılmaz, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde üç parçadan oluşan 85 dönüm arazi ve bazı gayrimenkullerini Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Tamer Büyükkantarcıoğlu, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Gelibolu turuna çıkan 75 şehit ve gazi çocuğuyla birlikte 82 yaşındaki iş adamı Yılmaz’ı ziyaret etti. 

Nusreddin Yılmaz’a bağışları nedeniyle teşekkür ederek plaket ve altın madalya sunan Büyükkantarcıoğlu, Yılmaz'ın bir süre önce bu bağışı yapmak istediğini kendilerine ilettiğini anlatarak, "Çok değerli, çok kıymetli bir arazi. Maddi değerinin yanı sıra manevi değeri de çok yüksek. Çünkü, Gelibolu Yarımadası'nda tarihi alana çok yakın bir alanda bulunuyor. Dolayısıyla çok mutlu olduk" dedi. 

İş adamı Nusreddin Yılmaz ise vakıftan yardım alan çocukların babalarının bu vatan için canını severek feda ettiğini, kendisinin de insanlık namına böyle bir davranışta bulunduğunu ifade etti.

"Çok mutluyum. Bana bu mutlu düşünceyi, yapıyı verdiği için Allah'a müteşekkirim" diyen Yılmaz, "Bu çocukların babaları severek bu memleket için canlarını vermişler. Biz de insan olarak bir katkı yapmamız lazım. O bakımdan çok mutluyum” diye konuştu.  

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar da iş adamı Yılmaz’ın yaptığı bağışı çok anlamlı bulduğunu dile getirdi.

Bölgenin çok kıymetli olduğuna işaret eden Vali Çınar, "Nusreddin Bey, burayı Mehmetçik Vakfına bağışlamak suretiyle büyük bir duyarlılık göstermiştir. Vermek zordur. Hakikatte cömertlik Cenab-ı Allah'ın da övdüğü bir hasrettir. Çocuklarını da aynı anlayışla yetiştirdiği belli oluyor. Hepsinin rızasını alarak, böyle güzel bir mekanı Mehmetçik Vakfına bağışlamıştır" şeklinde konuştu.

Tamamı deniz gören 85 dönem arazide, meyve bahçelerinin yanı sıra 2 adet 3 katlı villa ve 7 adet tripleks villa ile eski bir benzinlik bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı