Arat Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

Arat Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, İl Başkan Yardımcıları Yusuf Uçar, Nurettin Akmeşe ve Mehmet Munlafalıoğlu, Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, cemiyet çalışmaları hakkında bilgi verirken, Arat, Konya basını ile elbirliği içinde Konya için yeni projelere hayat kazandırma amacında olduklarını söyledi.

ALEMDAR: CEMİYETLER ODA YETKİSİNE KAVUŞMALI

Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin 1950 yılında kurulduğunu ve 65 yıllık tarihi olduğunu belirten Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Terzinin söküğünü dikemediği misali, mesleğimizin birtakım çözüm bekleyen sorunları var. Mesela geçmişte, hakkımız olan kamu yararına dernek statüsünü alamamışız. Bu dönemde inşallah yeni bir sinerji ile, Sayın Başbakanımızın da desteği ile gecikmiş bu hakkımızın teslim edilmesini isteyeceğiz.

Bunun yanında son üç yılda Konya Gazeteciler Cemiyeti’nin öncülüğünde önce bölge federasyonları, ardından da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu kuruldu. Konya, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu’nun merkezidir. Konfederasyonumuzun, cemiyetlerin  oda statüsüne kavuşması yönünde bir çalışması var. İnşaallah bir süre sonra konuyu meclise getirmeleri için çalışmayı sayın milletvekillerimize ileteceğiz. Şantaj gazeteciliğinin önünü kesecek, nitelikli gazeteciliğin önünü açacak bir proje olacak.

Bu vesile ile AK Parti İl Yönetim Kurulunu tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

ARAT: EL ELE HİZMETLER ÜRETECEĞİZ

AK Parti İl Başkanı Musa Arat’ta konuşmasında 27 Aralık’ta göreve geldikten sonra asli işimiz olan teşkilatçılığın yanı sıra sivil toplum ve siyaset kurumlarıyla ortak akıl ve hizmet üretme noktasında çalışmalar yapmaya başladık. Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni de bu maksatla ziyaret ediyoruz. İnşaallah Konya basınımızla birlikte çalışmalar yapacağız. Basınımızın önündeki sorunları da bir doğum sancısı olarak değerlendiriyoruz.  Bu sorunların zaman içerisinde çözüme kavuşacağını düşünüyoruz. Basınımızın memleketin hayrına hizmetlerde bulunacağına inanıyoruz.

Yeni Türkiye ve yeni Konya kavramını çokça kullanıyoruz. Bize sunulanların üzerine daha neler koyarak gelecek nesillere bırakabiliriz, bunun düşüncesindeyiz. Milletin hayrına olan işler yapalım istiyoruz.

Bir yandan da gözümüz Haziran seçimlerinde. Seçim öncesi ve seçim sonrası olarak iki dönemli çalışma planlıyoruz.  İnşaallah Sayın Başbakanımızı mahcup etmeyecek, güzel bir seçim sonucu almak için Konya’nın her bölgesinden, her görüşten insanımızın seçimlerde desteğini isteyeceğiz.’

AK Parti İl Başkanı Arat ve Başkan Yardımcılarının KGC’yi ziyaretinde, Başkan Alemdar’ın yanı sıra Genel Sekreter Mustafa Güden, Sayman Hüseyin Toptaş ve Yönetim kurulu Üyesi M.Ali Köseoğlu da bulundu.