Arat, “700 Kişilik ekiple her gün sahadayız”

Arat, “700 Kişilik ekiple her gün sahadayız”

Ak Parti Konya il Başkanı Musa Arat, parti teşkilatıyla birlikte yaptığı basın toplantısında referandum Seçim Koordinasyon çalışmalarını anlattı

Ak Parti Konya İl Binasında düzenlenen basın toplantısına Arat’ın yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Ak Parti Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, M. Uğur Kaleli, Halil Etyemez, Leyla Şahin Usta, Hüsnüye Erdoğan, Mustafa Baloğlu, Abdullah Ağralı, Hacı Ahmet Özdemir, Ömer Ünal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfüye Poçanoğlu katıldı.

 

Ak Parti Sahadaki çalışmaları anlatan Musa Arat, aynı zamanda 14 Nisan Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konyalılarla buluşacağını söyledi. 15 Nisan’a kadar ulaşılmadık ev gitmedik yer bırakmayacağız diyen Arat, “Seçim startını verdiğimiz 6 Mart Pazartesi gününden bu yana her gün 700 kişilik ekiple sahadayız” dedi.

6 Mart'tan bugüne kadar ilçelerdeki çalışmaları da detaylarıyla  anlatan İl Başkanı Arat, “Şehrimize gelen bakanlarımızla 11 ilçeye ziyaret ve salon programı gerçekleştirdik.  İl  başkan  olarak ben,  başkan  yardımcılarım,  il  kadın  kolları  başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimizle 28 ilçeye ziyaret ve salon programı yaptık. Milletvekillerimizin katılımlarıyla 110 program gerçekleştirdik.  Önceki dönem milletvekillerimizin katılımı ile 9 ilçe programı,

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek 15 ilçeye program,  Merkez ilçe belediye başkanlarımız 5 ilçe ziyareti programı, İl Kadın Kollarımızın organizesi ile 5 gün boyunca mahalle taraması, İlçe kadın kollarımızın katılımı ile 756 program, Yine ilçe teşkilatlarımız ve belediye başkanlarımızın katılımı ile 746 program yapıldı” şeklinde konuştu.

İLÇELERDE ÇALIŞMALAR TAM GAZ

6 Mart'tan bu yana merkez ilçelerde çalışmaları dile getiren Başkan Arat, ;Bakanlarımızın katılımları ile 10 program, Genel Başkan Yardımcılarımız Sayın Mustafa Ataş ve Sayın Ahmet Sorgun ile bin 800 teşkilat mensubumuzun teşrifleriyle "Vefa Yemeği Programı",   Milletvekillerimizin katılımları ile 93 program,  Belediye Başkanlarımızın katılımları ile 63 program, Önceki dönem milletvekillerimizin katılımları ile 9 program, İl Kadın Kollarımızın katılımları ile 58 mahalle taraması programı, Merkez ilçe kadın kollarımızın katılımı ile 174 mahalle tarama programı, İl Gençlik Kollarımızın katılımları ile 35 mahalle taraması programı, İl Gençlik Kollarımızın organizesi ile 30 çadır programı, Yine İl Gençlik Kollarımızın organizesi ile 29 "Genç Kürsü" programı, Merkez ilçe gençlik kollarımızın katılımları ile 31 program icra edilmiştir” dedi.

ak-parti-referandum-aciklama--(7).jpg

2 BİN 218 PROGRAM

22 gündür gece gündüz süren bu çalışmalar kapsamında toplamda 2 bin 218 program yapıldığını belirten Arat, “Ben, bu vesileyle; 22 gündür gecelerini gündüzlerine katan; eşini, işini, çocuğunu, anne ve babasını evde bırakıp çalışmalarımıza büyük özveriyle katılan kıymetli bakanlarımıza, yeni ve önceki dönem milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, yeni ve önceki dönem il ve ilçe yönetimlerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, belediye meclis üyelerimize, gönüllülerimize ve bu süreçte emeği olan tüm kardeşlerime sizlerin aracılığıyla sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Tabii işimiz daha bitmedi. Önümüzde 20 gün gibi bir süremiz daha var. Bu süreyi de en iyi ve dolu dolu bir şekilde geçirerek inşallah Konya'dan en yüksek "Evet" desteğinin çıkması için çabalayacağız. Çünkü yeni sistem ile artık Türkiye'de istikrar hakim olacak. Seçilenin tek başına iktidar olduğu ve güçlü yönetimlerin kurulduğu bir döneme gireceğiz. Bundan sonraki süreçte Türkiye; çok daha güçlü, hızlı büyüyen ve kalkınan bir ülke olacak. Buna inanıyoruz” diye konuştu.

Arat konuşmasının ardından referandumun önemine değinerek şöyle konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizin önündeki engelleri ortadan kaldıran bu değişikliğe iç ve dış mihraklar; bir algı operasyonu çabasında. İnsanımızın zihni bulandırılmak isteniyor.

Ancak vatandaşımız ferasetlidir. Eğriyi doğruyu çok iyi bilir. İstedikleri kadar uğraşsınlar, ne yaparlarsa yapsınlar, asla başaramayacaklar ve Türkiye'nin 2023'teki, 2071'deki hedef ve ideallerini köreltemeyecekler. Bu arada yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız için de oy kullanma işlemi, bugün itibari ile başladı. Temsilciliklerimizde 9 Nisan; gümrük kapılarında ise 16 Nisan'a kadar oy kullanılabilecek. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızı gurbetçilerimizi oylarını kullanmaya davet ediyoruz” Servet R. Çolak - Memleket