Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan Kahire'de konferans verdi

Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan Kahire'de konferans verdi

Araştırmacı yazar Mustafa Armağan, Kahire'deki Yunus Emre Enstitüsü'nde eğitim gören Mısırlı öğrencilere "Gazi Mustafa Kemal" konulu bir konferans verdi

Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihi konusunda verdiği eserlerle bilinen araştırmacı yazar Mustafa Armağan, Kahire’de bir konferans verdi. Kahire Yunus Emre Enstitüsü’ndeki "Gazi Mustafa Kemal" konulu konferansa çok sayıda davetli katıldı.  

Konferansın ardından Anadolu Ajans muhabirine konuşan Armağan, Kahire’ye Yunus Emre Enstitüsü’nün daveti ile geldiğini dile getirerek; “Yunus Emre Enstitüsü’ne devam eden Türk öğrenciler ve Türkçe öğrenen Mısırlı öğrencilere Gazi Mustafa Kemal’i anlatmak üzere davet edildim. Çünkü çok merak edilen bir konu. Mısır’da da kitaplardan ve çeşitli kaynaklardan bu konu takip ediliyor. Kafalarında cevabını öğrenmek istedikleri birçok soru var. Bunlara elimizden geldiğince bu güzel Kahire akşamında bu hoş mekanda cevap vermeye gayret ettik” dedi.

 Armağan; “Olabildiğince onların anlayabileceği bir şekilde anlattım. Büyük bir dikkatle dinlediler. Kesinlikle Türkiye hakkında çok şey öğrenmek istiyorlar. Bu tür konferansların devam etmesini istiyorum. Burada bu tür bilgilere aç çok geniş bir kitle var. Ben çok memnun oldum bu kadar ilgiyi beklemiyordum doğrusu” şeklinde konuştu.

Kahire Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Selahattin Emre Çelebi ise, Mısır’da daha fazla faaliyet yapmayı hedeflediklerini ifade etti. Çelebi; “Eğitim çalışmalarımız dışında kültür, sanat ve ilim alanlarındaki etkinliklerimize de devam ediyoruz. Bu çerçevede Mehmet Akif Ersoy için Prof. Dr. Mehmet Akay Bey gelecek. Ocak, Şubat ve Mart aylarında konserlerimiz ve bazı sergilerimiz olacak. Mısır’daki Osmanlı eserleri ile ilgili bir katalog çalışması yapmayı hedefliyoruz. Eserleri profesyonel bir fotoğrafçı ile fotoğraflayıp bir katalog haline getirmeyi istiyoruz. Bu konuda bir eksiklik olduğunu biliyoruz” dedi.

Mustafa Armağan tarafından Türkçe yapılan konferansa Yunus Emre Enstitüsü Türkçe öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği gözlendi. Dün gece gerçekleştirilen konferansa, El Ezher’de eğitim gören bazı Türk öğrenciler ve diğer davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı