Aras Kargo'dan 2017'de yüzde 19 büyüme hedefi

Aras Kargo'dan 2017'de yüzde 19 büyüme hedefi

Aras Kargo Üst Yöneticisi Evrim Aras:- "2017 yılında 1 milyar TL'nin üstünde ciro, yüzde 19 büyüme hedefimiz var"- "2017'nin ekonomik açıdan toparlanma yılı olacağını düşünüyoruz. Avrupa ekonomisindeki toparlanma ve Rusya ile ilişkilerimizin düzelmesi, Tü

İSTANBUL (AA) - HÜSEYİN DEMİR - Aras Kargo Üst Yöneticisi (CEO) Evrim Aras, bu yıl 1 milyar liranın üzerinde ciro ve yüzde 19 büyüme hedefleri olduğunu bildirdi.

Evrim Aras, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, yaşanan talihsiz darbe girişimi ve terör saldırılarına rağmen 2016 yılını ayakta atlatmayı başardığını ifade etti.

Aras, iç gelişmelerin yanında dünya genelindeki ekonomik durgunluk, petrol fiyatlarının gerilemesi, yıl sonuna doğru parasal genişleme politikalarına son verileceği haberleri ve ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının ne yönde olacağı beklentisinin özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri sıkıntıya soktuğunu, söz konusu olumsuz şartlara karşın Türkiye ekonomisinin 2016'yı büyümeyle kapatmasını beklediklerini kaydetti.

Aras Kargo olarak, yıllardır devam eden istikrarlı büyümelerini sürdürerek 2016'yı yüzde 14 büyüme ve 965 milyon lira ciro ile kapattıklarını, şu anda Türkiye'nin en geniş dağıtım ağına sahip kargo şirketi olarak 825 şube, 29 transfer merkezi, 4 binden fazla araç ve 12 bin kişiyle hizmet verdiklerini anlatan Aras, şöyle devam etti:

"Geçen yıl rekabetçi yapımızı daha da güçlendirmek için dijital dönüşümü ve verimliliği iş süreçlerinin merkezine yerleştirdik. Öncelikle teknolojik altyapımızı yeniden yapılandırdık. Yıl içerisinde Türkiye çapında tüm ilgili çalışanlarımızı kapsayacak geniş katılımlı eğitim ve çalıştaylarla sektörde dijital dönüşümün önemi ve gereksinimlerini hep birlikte masaya yatırdık. Buradan çıkan sonuçlara göre de dijital dönüşüm için özel proje ekipleri ve iş planları oluşturduk. Tüm bu çalışmalarımızla geleneksel kargo yönetimi modelini günün değişen koşullarına ve müşteri beklentilerine uygun hale getirmeyi hedefliyoruz."


- "2017, ekonomik açıdan toparlanma yılı olacak"


Evrim Aras, geçen yıl yatırımlarının büyük bir bölümünü araç yenileme, el terminalleri, kaynak planlama yazılımı, elektronik ölçüm tartım sistemleri ve konveyör sistemleri gibi teknolojilerin kapsadığını, halihazırda başladıkları yatırımlar ve transfer merkezlerinde teknoloji odaklı yatırımlarla kuryelerin yükünü hafifletmek istediklerini söyledi.

Aras, "Bunun ilk adımını hem operasyonel hem de metrekare olarak en büyük transfer merkezlerimizden biri olan İkitelli'de attık. Yeni kurulan otomasyon sistemi ile merkezimizin kapasitesi saatte 5 bin 500 koliden 15 bin koliye çıktı. Aynı sistemi Ankara'da da kurmak için çalışmalarımız sürüyor. Diğer bir yatırımımız sayesinde tüm toplama ve dağıtım noktalarımızda hassas ölçüm sistemlerini devreye alarak daha verimli bir toplama ve dağıtım altyapısının sağlanmasını hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

2017'nin ekonomik açıdan toparlanma yılı olacağını düşündüklerini, Avrupa ekonomisindeki toparlanma ve Rusya ile ilişkilerin düzelmesinin, Türkiye ekonomisinin daha iyi bir yıl geçireceğini gösterdiğini kaydeden Aras, "İç talebin ülke ekonomisine önemli seviyede katkıda bulunacağı bir döneme giriyoruz. Toparlanmaya başlayan bir Kuzey Afrika ve istikrarını tekrar kazanabilecek bir Orta Doğu'nun ülkemiz için yaratacağı potansiyel oldukça yüksek olacaktır." dedi.

Başlattıkları dijital dönüşüm sürecine bu yıl da devam ederek akıllı teknolojiler sayesinde büyüme, verimlilik, karlılık ve rekabet potansiyellerini artırmayı hedeflediklerini bildiren Aras, şunları kaydetti:

"2017 yılında 1 milyar TL'nin üstünde ciro, yüzde 19 büyüme hedefimiz var. Dağıtım kanallarımızı optimize etmek, müşteriye en doğru noktalardan ulaşmak istiyoruz. Kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik farklı dağıtım modelleri üzerinde çalışıyoruz. Transfer merkezlerimizde teknoloji odaklı yatırımlarla kuryelerimizin yüklerini hafifletmeye yönelik projelerimiz var. İç piyasada, kargo sektöründeki öncü rolümüzü devam ettirerek pazardaki konumumuzu daha da güçlendirmek ve yatırımımızın büyük bir kısmını araç yenileme, el terminalleri, yazılım, konveyör sistemleri gibi teknolojik alanlarda gerçekleştirmek istiyoruz. Çalışanlarımıza yönelik eğitim ve aktivitelerle içeride dijital kültürü yaymayı, kuşaklar arası entegrasyonu sağlamayı hedefliyoruz. Yenilediğimiz sistemlerimizle hem daha veri temelli hale gelerek iş yapış şekillerini verimli hale getiriyoruz hem de bir bağlantı ekosistemi oluşturuyoruz. Tüm bunların sonunda mükemmel müşteri deneyimi yaratmayı hedefliyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :