Araplardan Türkiye'ye ve Türk ürünlerine destek

Araplardan Türkiye'ye ve Türk ürünlerine destek

Rusya'nın ekonomik yaptırım kararları karşısında Türkiye ve Türk ürünlerine destek için sosyal medyada Araplar tarafından başlatılan kampanyayı Lübnanlılar da destekliyor

BEYRUT (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar kararını imzalamasının ardından sosyal medyada Türkiye ve Türk ürünleri için başlatılan kampanyaya Lübnanlılar da destek veriyor.

Tekstil sektöründe çalışan İmad Firaşi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye ticaret için devamlı gittiğini belirterek ''Lübnan ile Türkiye dost ülkeler. Rusya istiyor diye Türkiye ile ticaretimi kesemem. Lübnanlılar, Türk mallarını tercih ediyor çünkü kaliteli ve fiyatları da iyi'' dedi.

Habib Iraki de kampanyaya olumlu baktığını dile getirerek, ''Türkiye güçlü bir ekonomiye sahip ve kendine yeten bir ülke. Rusya'nın ekonomik yaptırımlarından etkilenmeyecektir. Arapları, Türk mallarını almaları konusunda teşvik etmeliyiz'' diye konuştu.

Başkent Beyrut'ta esnaflık yapan Muhammed Tafiş ise tanıdığı birçok esnaf arkadaşına Türk mallarını tavsiye ettiğini ifade etti. Rusya'nın ekonomik yaptırımlarının açıklanmasının ardından Türkiye ile daha fazla ticaret yapacağını belirten giyim mağazası sahibi Cihad Faraşi, Türk mallarının kaliteli olduğunu ve Çin ürünleri ile rekabet edebildiğini bu yüzden tercih edildiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzalamasının ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlarda ''Türk ürünlerinin desteklenmesi tüm Müslüman ve Arapların görevidir", "Türk ürünleri çok kalitelidir ve fiyatları uygundur. Arap dünyasının her yerinde Türk şirketleri bulunmaktadır" ifadelerine yer verilmişti.

Sosyal medyada başlatılan ve giderek yayılan Türkiye ve Türk ürünlerine destek kampanyasına Arap dünyasından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, aktivist, yazar ve din adamı katılıyor.

Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu. Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti. Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı