Arap turistlerin Bursa tutkusu

Arap turistlerin Bursa tutkusu

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akkuş:- "Arap turistler, bayram sonrası da büyük bir yoğunlukla ülkemize ve Bursamıza geliyor. Önümüzdeki günler için turistik tesislerin rezervasyonları dolu. Geldikleri zaman da bu mevsimde ilk durakl

BURSA (AA) - SELAHATTİN KAÇURU/ELİF ÖZLEM ÇELİKLER - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Ramazan Bayramı sonrası pek çok Arap turistin yine Bursa'yı tercih ettiğini belirterek, kentteki turistik tesislerin dolduğunu söyledi.

Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır Ortadoğu ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini anlattı. Bursa'nın öne çıkan güzelliklerini turistlere sunmaya çalıştıklarını dile getiren Akkuş, şöyle konuştu:

"Her yıl Ortadoğu'da Bursamızın ve ülkemizin tanıtımı için uluslararası fuarlarda stantlar açıyoruz. Bu tanıtımlar sayesinde ülkemizi ziyaret eden misafirlerimizi ağırlarken, bununla beraber Bursamızın ekonomisine de büyük katkı sağlıyoruz. Turistik çalışmalarla Bursa esnafı ve ülkemiz kazanıyor. Bu kazancın ve ziyaretçilerin sayısının her yıl artmasında, gösterdiğimiz başarılı çalışmalar sonucu herkes turizm pastasından payına düşeni alıyor."

Akkuş, yabancı konukların ülkelerine döndüğünde genelde Türkiye, özelde Bursa ile ilgili olumlu izlenimlerinin başka turistlerin gelmesini de sağladığını vurguladı.

Bu sene ramazan ayı öncesi Bursa'yı tercih eden Arap turistlerin sayısında ciddi artış yaşandığını bildiren Akkuş, "Bu turistler, bayram sonrası da büyük bir yoğunlukla ülkemize ve Bursamıza geliyor. Önümüzdeki günler için turistik tesislerin rezervasyonları dolu. Geldikleri zaman da bu mevsimde ilk durakları neredeyse hep Uludağ oluyor. Uludağ'ı tercih etmeleri ise doğal güzelliği ve serin olmasından kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

Mehmet Akkuş, yerli ve yabancı turistlere olumsuz yaklaşım ve davranışların cezasız kalmayacağını belirtti. Bu konuda özellikle yemek ve konaklama hizmeti veren firmaların çalışanlarına geniş kapsamlı eğitim seminerleri ve bilgilendirme toplantıları yapılacağını aktaran Akkuş, "Bu toplantılar, Güney Marmara'yı kapsayacak şekilde yapılacak. Bu kapsamda da turistlere karşı işlenecek kabahatler cezasız kalmayacak ve bunlara caydırıcı yaptırımlar uygulanacak çünkü bölgemize gelecek her turist, ülkemiz için çok değerlidir" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı