Arap Parlamentosu'nun olağanüstü "Kudüs" oturumu

Arap Parlamentosu'nun olağanüstü "Kudüs" oturumu

Oturumda "Arap Birliği Liderler Zirvesi"nin olağanüstü toplanması çağrısı yapıldı

KAHİRE (AA) - Arap Parlamentosu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararını görüşmek üzere "olağanüstü" Arap Zirvesi düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Arap Parlamentosu'nun "Kudüs" gündemli oturumunda, "Arap Birliği Liderler Zirvesi"nin olağanüstü toplanması çağrısı yapıldı.

Trump'ın kararına karşı uluslararası destek sağlanması hedefiyle Arap Birliği ve Filistin yönetimi ile koordinasyonun güçlendirilmesine karar verilen oturumda ayrıca, ABD'nin uluslararası kanunlar ile Birleşmiş Milletler kararlarını ihlal etmesiyle ilgili bir hukuki müzekkere hazırlanması kararlaştırıldı.

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık'ta düzenlediği basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararına rağmen, "Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıma zamanı geldi." ifadesini kullanmıştı.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

Bölgesel ve uluslararası düzeyde büyük tepkiyle karşılanan karar, çeşitli ülkelerde düzenlenen gösterilerle protesto ediliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :