Arap Parlamenterler Birliğinin "Olağanüstü Kudüs Toplantısı"

Arap Parlamenterler Birliğinin "Olağanüstü Kudüs Toplantısı"

RABAT (AA) - Arap Parlamenterler Birliği Başkanı El-Habib el-Maliki, "ABD’nin Filistin’deki barış görüşmelerini sürdürmeye ehil olmadığını"...

RABAT (AA) - Arap Parlamenterler Birliği Başkanı El-Habib el-Maliki, "ABD’nin Filistin’deki barış görüşmelerini sürdürmeye ehil olmadığını" belirtti.

Fas Parlamentosu'nda ABD’nin Kudüs kararının ele alındığı Arap Parlamenterler Birliği Olağanüstü Toplantısı'nın açılışında konuşan Maliki, "ABD’nin Kudüs’ü 'İsrail’in başkenti' olarak tanıması kararının ardından, ABD'nin bölgede taraflar arasındaki barış görüşmelerine katılmaya ehil olmadığı anlaşılmıştır." dedi.

ABD’nin barış umutlarını baltaladığını belirten Maliki, şunları söyledi:

“ABD’nin bu kararı iki devletli çözüm planının gerçekleşme ihtimalini yıkmayı hedefliyor. Bu kararın tarihi, diplomatik ve ahlaki olarak geçerliliği yoktur."

Arap Parlamenterler Birliği, geçen hafta ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararı üzerine yayımladığı açıklamada, ABD’nin Kudüs kararı ve büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıması yönündeki girişimlerinin "geçersiz ve yasa dışı" olduğunu bildirmişti.

Açıklamada, birliğe üye ülkeler, ABD’nin Kudüs kararını değerlendirmek üzere olağanüstü toplantıya davet edilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :