Arap gazetecilerin Ordu gezisi

Arap gazetecilerin Ordu gezisi

Körfez ülkelerinden davet edilen 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi, kentin turistik alanı Ulugöl'ü ziyaret etti

ORDU (AA) - Ordu'da turizmini geliştirmek amacıyla Körfez ülkelerinden davet edilen 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcileri turistik yerlerden Ulugöl’ü gezdi.

Ordu Valiliğinin ''1 milyon turist'' hedefi doğrultusunda Arap gazeteciler ile seyahat acentesi temsilcileri tarihi, turistik ve kültürel alanları ziyaret etmeyi sürdürüyor.

Gölköy ilçesinde yer alan ve Türkiye'nin "36'ncı Tabiat Parkı" konumunda olan Ulugöl'e giden Arap konuklar, sonbaharın sunduğu görsel güzellik içerisinde doğa yürüyüşü yaptı. Gazeteciler, ülkelerinde yayımlanacak haberlerde kullanmak üzere farklı tonlardaki ağaç yapraklarının göle yansıması ve sonbaharın sunduğu renk cümbüşünü fotoğrafladı.

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Körfez ülkelerinden gelen konukları ağırladı, Ulugöl ile ilçe hakkında bilgi verdi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'nun Karadeniz ve Türkiye'nin incisi olduğunu, bu sözün yöreye gelen Arap gazeteciler tarafından da dile getirildiğini söyledi.

Tanıtım doğrultusunda Körfez ülkelerinden 50 gazeteci ile turizm seyahat acenteleri temsilcilerini ağırladıklarını anlatan Balkanlıoğlu, "Turizm adına Ordu doğal güzellikleriyle dikkatleri çekiyor. Biz de Valilik olarak Körfez ülkelerinden misafirlerimizi ağırlıyoruz. Konuklarımız, farklı ilçelerdeki yaylaları, göl, şelale, dere ile birçok turistik alanı geziyor. Aynı zamanda Arap gazeteciler, buralarda haber çekimlerini yapıyor ve ülkelerine gittiklerinde Ordu'yu tanıtacaklar." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, kentin tanıtımı için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Mert ise Körfez ülkelerine tanıtım kapsamında Arap basınını ilçede ağırladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Kentin tüm güzelliklerini yabancı medyada tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Mert, tanıtım çalışmaları doğrultusunda emek veren herkese teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :