Arap gazetecilerin Ordu gezisi

Arap gazetecilerin Ordu gezisi

Körfez ülkelerinden davet edilen 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi kentteki bazı mekanları ziyaret etti - Aybastı Kaymakamı Özsoy: - "İnşallah bu tanıtımlar sonuç verecek. Ordu'ya önümüzdeki yıllarda çok daha fazla turist gelecek"

ORDU (AA) - Ordu'nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla Körfez ülkelerinden davet edilen 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisinin gezisi sürüyor.

Ordu Valiliğinin daveti üzerine Irak, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Kuveyt ve Fransa’dan gelen gazeteci ve seyahat acentesi temsilcileri, program kapsamında Aybastı ilçesini gezdi.

İlçede Kabaktepe Mesire Alanı, Aybastı Kent Ormanı, Perşembe Yaylası, Karga Tepesi'ni ziyaret eden gazeteciler ve seyahat acentesi temsilcileri, daha sonra Perşembe ilçesinde turşuları ile tanınan "Vonali Celal"i ziyaret etti.

Gittikleri mekanları görüntüleyen ve fotoğraflarını çeken gazeteciler vatandaşlarla da röportajlar yaptı.

Aybastı Kaymakam Refik Özsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinde Arap gazetecileri ve seyahat acentesi temsilcilerini ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi.

Ordu Valiliğinin davetiyle kente gelen gazeteci ve seyahat acentesi temsilcilerinin, ilçeyi çok beğendiğini belirten Özsoy, "İnşallah valiliğimizin yürüttüğü bu çalışma turizm potansiyelimizin artması adına son derece önemli olacak. Bu noktada Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'na çok teşekkür ederiz." dedi.

Yıllık 1 milyon turistin hedeflendiğini kaydeden Kaymakam Özsoy, "İnşallah bu tanıtımlar sonuç verecek. Ordu'ya önümüzdeki yıllarda çok daha fazla turist gelecek." diye konuştu.

Aybastı Belediye Başkanı İzzat Gündoğar ise, üçüncü defa Arap gazetecileri ilçelerinde ağırladıklarını dile getirerek, "Bu etkinlik sayesinde ilçemiz körfez ülkelerinde tanıtılıyor. Bu tanıtım önümüzdeki yıllarda meyvesini alacağımızı ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

Gündoğar, Arap misafirlerin özellikle Perşembe Yaylası'nı çok beğendiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Irak Al Arabiya televizyonunun kameramanı Omar Al Aloosi, Ordu'ya geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Çok güzel görüntüler kaydettik. Buradan döndüğümüzde bu görüntüleri yayınlayacağız. Bizleri buraya davet eden Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür ederim." dedi.

Suriyeli muhabir Zidane Al Arabiya da Ordu'da iki gündür bulunduğunu dile getirerek, "İnsanın buradan gidesi gelmiyor. Her şey çok güzel. Herkesin buraya gelip bu güzellikleri görmesini tavsiye ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :