Arap Birliği 35. İçişleri Bakanları Konseyi

Arap Birliği 35. İçişleri Bakanları Konseyi

Filistin Başbakanı Hamdallah:- "Gazze'deki hükümetin çalışmalarına başlaması için vergiler aracılığıyla mali yetkiye, sınırlarda tam egemenliğe, güvenlik güçleri ve sivil savunma konusunda da yetkiye sahip olması gerekiyor"

CEZAYİR (AA) - Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, uzlaşı hükümetinin Gazze'de görevi devralmaya hazır olduğunu ancak bunun ekonomi ve güvenlikle ilgili konularda yetkiye sahip olmasıyla mümkün olduğunu belirtti.

Cezayir'de düzenlenen Arap Birliği 35. İçişleri Bakanları Konseyi'nde konuşan Hamdallah, "Gazze'deki hükümetin çalışmalarına başlaması için vergiler aracılığıyla mali yetkiye, sınırlarda tam egemenliğe, güvenlik güçleri ve sivil savunma konusunda da yetkiye sahip olması gerekiyor." dedi. Hamdallah, eski memurların tamamının görevlerine iade edilmesi gerektiğini kaydetti.

- "Hiçbir karar Kudüs'ün tarihini ve kimliğini değiştiremez"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve büyükelçiliğini Tel Aviv'den kutsal kente taşıması konusuna da değinen Hamdallah, bu kararın "tehlikeli yansımaları" olacağı uyarısında bulundu.

Hamdallah, "Hiçbir karar Kudüs'ün tarihini ve kimliğini değiştiremediği gibi İsrail'e kent üzerinde bir hak ve meşruiyet veremez." ifadelerini kullandı.

Hamas ve Fetih heyetleri, Mısır'ın başkenti Kahire'deki müzakereler kapsamında 12 Ekim'de, Filistin'deki bölünmüşlüğü bitiren "uzlaşı anlaşmasını" imzalamıştı.

Buna göre Filistin Uzlaşı Hükümetinin geçen yıl sonunda Gazze Şeridi'nde tüm kontrolü devralması gerekiyordu ancak bu tam olarak hayata geçirilemedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :