Aranan Terörist Konya Listesi güncellendi

Aranan Terörist Konya Listesi güncellendi

Ercan D.’nin önceki gün Konya’ya gelerek duruşmaya katılması sonrası aranan terörist listesi güncellendi ve ismi listeden çıkarıldı

 

 

İçişleri Bakanlığı’nın  “Aranan Terörist” listesinde Konyalı 5’i FETÖ/PDY’den olmak üzere 7 isim yer alıyor. Diğer iki isim ise DAEŞ ve El Kaide üyesi olmaktan aranıyor. Konya’da FETÖ’den aranan isim 6’yken Ercan D.’nin önceki gün Konya’ya gelerek duruşmaya katılması sonrası liste güncellendi ve Ercan D’nin ismi listeden çıkarıldı. Önceki dönemlerde listede olmayan Haydar Kırkan, yeşil listeye dahil edildi. Konya’da aranan isimler için toplam ödül 3,1 milyon TL’yi buluyor.

GÜLEN KIRMIZI LİSTE

En çok aranan teröristlerin bulunduğu kırmızı listede aralarında Fetullah Gülen, Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan'ın da olduğu isimler yer alıyor. İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz yıl uygulamaya soktuğu "Ödül Yönetmeliği" kapsamında aranan teröristler listesine ilişkin www.terorarananlar.pol.tr adlı internet sitesi hazırladı. Terörle Mücadele Kanunu'na giren suçların aydınlatılmasını ve suç faillerinin yakalanmasını sağlayan ihbarcı, yardımcı, ihbar eden kişilere müracaatı halinde ödüllendirme yapılıyor. Terör örgütleri içerisinde faaliyet yürüten kimlik bilgileri tespit edilmeyen, sonuçları itibarıyla toplumda infial, etki yaratabilecek 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suç ve suçlulara ilişkin ihbarlar da,  değerlendirilerek ödül veriliyor. Ödül verilecek kişilere ait bilgiler kesinlikle gizli tutuluyor. 

 

ARANANLAR TERÖRİSTLER LİSTESİNDEKİ KONYALILAR

(Yeşil)  Haydar Kırkan          Konya-1980               DAEŞ

(Turn.) A.Cemal Buğdaycı    Konya-1973               El Kaide

(Gri)    Ali Akın                       Konya-1962               FETÖ/PDY

(Gri)    Soner Cesur                Konya-1968               FETÖ/PDY

(Gri)    Eşref Çifçi                  Derebucak-1954         FETÖ/PDY

(Gri)    İbrahim Karadayı       Konya-1959               FETÖ/PDY

(Gri)    İbrahim Özkara          Doğanbey-1960          FETÖ/PDY

ÖDÜLLER

Kırmızı            : 4 milyon TL’ye kadar

Mavi               : 1,5 milyon TL’ye kadar

Yeşil               : 1 milyon TL’ye kadar

Turuncu          : 600 bin TL’ye kadar

Gri                  : 300 bin TL’ye kadar
 

M. Mustafa Özdemir-Memleket