ARANAN TAT  ‘ÇANKAYA ÇUBUK TURŞULARI’ KONYA’DA

ARANAN TAT ‘ÇANKAYA ÇUBUK TURŞULARI’ KONYA’DA

Türkiye’de ve dünyada lezzetiyle ün yapmış Çankaya Çubuk Turşuları Ana Bayisi Çeçenistan Caddesinde açılarak Konyalılara eşsiz tatlarla hizmet veriyor

Kurtuluş Mahallesi Çeçenistan Caddesi üzerinde açılan Çankaya Çubuk Turşuları Ana Bayisi Konyalıların hizmetine girdi. Aslen Çankayalı olan işletme sahibi Hacı Bekir Orhan Konyalılara eşsiz turşu lezzetini sunmaktan gurur duyduğunu söyledi. Çankaya Çubuk Turşularının ününün lezzetinden aldığını dile getiren Hacı Bekir Orhan, aynı zamanda ürünlerin kaliteli ve güvenilir olduğunu ifade etti.

cankaya-cubuk-tursulari--(2).jpg

 

HAYATIN TÜM TATLARI BURADA

64 çeşit turşunun bulunduğu Çankaya Çubuk Turşuları Ana Bayisinde aynı zamanda çiğ köfte, Bal, 20 çeşit sirke, şekerlemeler, tatlı ve dondurma çeşitleri ve bir çok doğal ürünle müşterilerine en iyi hizmeti vermeye çalışıyor. Çankaya Çubuk Turşuları Ana Bayisindeki tüm turşuların doğal olarak yapıldığını söyleyen Hacı Bekir Orhan, “Buradaki tüm turşularımız ev yapımı tadında. Çankaya Çubuk Turşularının lezzetli ve ünlü olmasının baş nedeni, sirkesinden içindeki malzemesine kadar hepsinin doğal olmasıdır. Bizlerde müşterilerimize sunduğumuz ürünlerde en çok buna dikkat ediyoruz. Konyalı vatandaşlarımıza kendilerinin yaptığı kadar emin olabilecekleri turşunun hizmetini veriyoruz. Çankaya Çubuk Turşuları Ana Bayisini yeni açmamıza rağmen ürünlerimize rağbet oldukça ilgi gördü. Turşularımızın tadını alanlar artık bu tattan vazgeçmiyor” dedi.

cankaya-cubuk-tursulari--(55).jpg

FESTİVALDE EN İYİLERİNİ BELİRLEDİ

64 çeşit turşuda, Lahanadan bibere, patlıcandan sarımsağa, salatalıktan domatese kadar birçok çeşit yer alıyor. Her şeyin turşusunu olabileceği gerçeğinin bulunduğu mekânda yumurta turşusu da var. 17 Eylül’de düzenlenen 12. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne katıldığını anlatan Hacı Bekir Orhan, “Festivalde birbirinden şahane turşuların sergilenmesi oldu. Bu turşuların tadına herkes bakabildi ve bende en iyi turşuların tespitini yaptım. Şimdi bu tatları Konya’ya getirdim ve artık Konyalılarda bu tadı en iyi şekilde değerlendirmeliler. Ayrıca, turşuculuk atalarımızdan kalan bir miras. Çubuk ve bölgesinde yetişmeyen salatalıktan hem lezzet bakımından hem de kalite bakımından Çubuk turşusu olmaz. Farkımız turşularımızın içerinde katkı maddesi olmaması tamamen doğal olmasıdır. Bu yıl da bol miktarda turşu kurup satışını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

cankaya-cubuk-tursulari--(66).jpg

TURŞU DEYİP GEÇMEYİN

Türk sofralarının vazgeçilmezi olan turşunun önemini anlatan Orhan, insan sağlığı için de turşunun vazgeçilmez olduğunu dile getirdi. Turşunun kuruluşundan bekletilmesine kadar olan süreçte dikkat edilmesi gerekin birçok konu olduğunu hatırlatan Hacı Bekir Orhan, “Evlerde kurduğumuz turşular hepimiz tarafından en güvendiğimiz turşulardır. Fakat evlerde yapılan turşuların kurumunda da bazı hatalar yapabiliyoruz. Turşu kurarken turşu deyip geçilmemesi gereken birçok yöntem bulunuyor. Çankaya Çubuk Turşularında da insan sağlığı en başta düşünülerek üretiliyor. Aynı zamanda hijyen ve tazelik konusu da baçlıca etkenleri başta tutuyoruz” dedi.

cankaya-cubuk-tursulari--(53).jpg

Çankaya Çubuk Turşuları Ana Bayisinde aynı zamanda Çiğ Köfte Evi bayisiyle  meşhur Adıyaman çiğ köftelerini lezzetine layık olarak sunuyor. Her ayın 1’inde yüzde 50 bedava kampanyasıyla da ayrıcalık yapan Turşu ve çiğ köfte evi, insanların en sevdiği tatlıların bir arada bulunduruyor.  Ayrıca Konya ve Türk kültürüne özgü tatlılar da beraberinde müşterilere sunuluyor.  Servet R. Çolak – Memleket

cankaya-cubuk-tursulari--(10).jpg

cankaya-cubuk-tursulari--(26).jpg

cankaya-cubuk-tursulari--(16).jpg

cankaya-cubuk-tursulari--(17).jpg

cankaya-cubuk-tursulari--(22).jpg

cankaya-cubuk-tursulari--(33).jpg

cankaya-cubuk-tursulari--(60).jpg

cankaya-cubuk-tursulari--(34).jpg

cankaya-cubuk-tursulari--(48).jpg

cankaya-cubuk-tursulari--(35).jpg