Aranan 3 hükümlü, polisin dikkatiyle yakalandı

Aranan 3 hükümlü, polisin dikkatiyle yakalandı

İzmir'de kovalamaca sonucu yakalanan 3 kişinin, haklarında terör örgütüne üye olmak ve uyuşturucu ticareti yapmak gibi suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu tespit edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de polisin şüphe üzerine takip ettikten sonra kovalamaca sonucu yakaladığı 3 kişiden birinin terör örgütü PKK üyesi olmaktan, diğerlerinin de çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezalarının bulunduğu ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, Konak ilçesi 1. Kadriye Mahallesi'nde devriye görevinde bulunan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri 3 kişiyi takibe aldı. İzlendiklerini anlayan bu kişiler, polisi atlatmak için farklı yönlere giderek hızla uzaklaştı.

Polisin "dur" ihtarına rağmen kaçan 3 kişiden biri, üzerindeki tabancayı sokağa attı.

Konuyu takip eden İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da polis ekiplerini telsizden uyararak, öncelikle can güvenliklerini almaları ve kaçan kişilerin kısa sürede yakalanması talimatını verdi.

Bu kişilerin kaçtıkları güzergahta tedbir alan polis ekipleri, 3 kişiyi Yeşildere Mahallesi'ndeki tarihi su kemeri civarında yakaladı.

Üstlerinden kimlik çıkmayan ve işlemleri için emniyete götürülen kişilerin, terör örgütü PKK üyesi olmak suçundan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Abdülkadir Y, 23 suçtan aranan ve hakkında 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Mehmet Şirin Y. ile uyuşturucu ticareti yapmak suçundan 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Vedat A. olduğu tespit edildi.

Öte yandan hükümlülerin ikametlerinde de arama yapan polis ekipleri, 3 kişinin terör örgütleriyle bağlantısını inceliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :