Arafat'tan RİDA’ya ziyaret

Arafat'tan RİDA’ya ziyaret

Moritanya’nın başkenti Nuakşot’un Arafat Belediye Başkanından RİDA Derneğine bir ziyaret gerçekleşti.

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ile Moritanya’nın Arafat Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü için Konya’da bulunan Arafat Belediye Başkanı El Hassane Ould Mohamed ve ekibi, 18 ülkede ve özellikle Afrika’da yaptığı çalışmalarla kamuoyunun takdirini toplayan RİDA Derneğini ziyaret etti.

           RİDA Derneği adına Başkan Tamer Kalender ve RİDA yönetim kurulu üyesi Dr. İsa Kaya ziyarette hazır bulundu.  Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren RİDA Derneği Başkanı Tamer Kalender, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında konuklara bilgi verdi. Kalender konuşmasında RİDA Derneğinin 18 ülkede ve dünyanın 42 farklı bölgesinde çalışma yürüttüğünü aktardı.  Kalender bu çalışmaların büyük bir çoğunluğunun ise Afrika bölgesinde bulunduğunu ve dernek çalışmalarının çıkış merkezi olarak da Sudan ve Somali olduğunu söyledi. Balkanlarda, Orta Doğuda ve Orta Asya’da da eğitim temelli irşat çalışmalarının hız kazandığını belirten Kalender, Konya merkezli RİDA derneğinin de merkezinde bir Aşevi ve Gıda marketi olduğunu, buradan faydalananlarında özellikle öğrenciler olduğunu söyledi. Konya’da eğitim alan Moritanyalı öğrencilere de destek olduklarını belirten Kalender son olarak şu sözlere yer verdi. “ Biz Müslümanlar ümmetiz ve kardeşiz. Bizim kardeşliğimiz soy kardeşliğinden öte bir kardeşliktir. Çünkü bizi Allah Kuran’ında kardeş ilan etmiştir. Ümmet birliğini oluşturma yolunda gücümüzün sonuna kadar çalışacağız. Derneğimizin sloganı da zaten Paylaş ki Kardeş Olasın dır” dedi.

          Daha sonra söz alan Arafat Belediye Başkanı El Hassane Ould Mohamed, Konya’ya bir kardeşlik protokolü imzalamaya geldiklerini, gösterilen misafirperverlikten dolayı çok memnun olduklarını söyledi. Ould Mohamed konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Davetinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Arafat halkının sizlere selamını getirdik. Hz. Mevlana’nın şehrinde olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Umarım ki bu başlangıç hayırlara vesile olur. RİDA Derneği’nin Konya’da eğitim alan Moritanyalı gençlere verdiği desteği biliyoruz. Siz bu destekle sadece o gençlere tüm Moritanya’ya destek olmuş oluyorsunuz. Moritanya halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Derneğinizin yaptığı çalışmaların yer aldığı derginizi inceledim ve çok duygulandım. İnşallah bu dergide bir gün Moritanya’da yapılan çalışmalarda yer alır. Sivil toplum alanında çalışan sizlerden alacağımız fikirler ve örnek uygulamalar bizim için oldukça önemli.” Ould Mohamed son olarak Moritanya’daki sosyal yardım çalışması yapan vakıflar ile Konya’daki sivil toplum kuruluşlarına  köprü vazifesi olmaya hazır olduklarını söyledi. Nihal KAVAK