"Aracınızı kışa hazırlamayı ihmal etmeyin"

"Aracınızı kışa hazırlamayı ihmal etmeyin"

TŞOF Başkanı Apaydın:- "Trafik kazalarının önüne geçmek ve huzurlu seyahat etmek için araçlarımızın bakımlarını kesinlikle ihmal etmememiz gerekiyor"- "1 Aralık-1 Nisan arası kış lastiği kullanmayan sürücülerimize cezai işlem yapılacaktır"

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, kış öncesi sürücülere lastik, motor, silecek ve akü gibi araç aksamında alınması gereken önlemlere ilişkin uyarılarda bulundu.

Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerek ticari gerekse özel araç sahiplerinin araçlarını kış şartlarına hazırlama vaktinin geldiğini belirtti.

Benzinli araçların özellikle bujileri, dizel araçların ise yakıt pompaları ile filtrelerinin elden geçirilmesi gerektiğine değinen Apaydın, şöyle konuştu:

"Sürücülerimiz cam sileceklerinin lastikleri yıpranmış ise kesinlikle değiştirmeli. Bunları sık sık kontrol etmemiz gerekiyor. Hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesiyle yakıt donma tehlikesiyle karşı karşıyadır. Eğer filtrelerin içerisinde kalıntılar olursa, araçlarda tıkanmalar olur. Akülerin bakımlı olması ve araçlara antifriz konulması gerekmektedir. Trafik kazalarının önüne geçmek ve huzurlu seyahat etmek için araçlarımızın bakımlarını kesinlikle ihmal etmememiz gerekiyor. Aracın tüm bakımları yapılarak yola çıkıldığında, daha sağlıklı ve huzurlu seyahat edilir. Eğer aracımızın kış bakımını yaptırmazsak, trafikte istenmeyen sonuçlar meydana gelebilir. Bu yüzden sürücülerimizin gerekli tedbirleri, zamanında almasını istiyoruz."

Apaydın, kış aylarında sürücülerin gizli buzlanmalara karşı dikkatli olması gerektiğine değinerek, gizli buzlanmanın en fazla köprü ve virajlarda oluştuğu uyarısında bulundu.

- Kış lastiği uygulaması çok önemli

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının genelgesine uygun şekilde, yük ve yolcu taşıyan ticari araçların dingillerine 1 Aralık-1 Nisan arası kış lastiği takılmasının önemli olduğunu vurgulayan Apaydın, "Kış lastiği yol emniyeti, açısından önemli. Hem aracımızı, hem canımızı, hemde taşıdığımız yolcu ve yükü düşünen şoförlerimiz kış lastiği kullanmakta. 1 Aralık-1 Nisan arası kış lastiği kullanmayan sürücülerimize cezai işlem yapılacaktır" ifadelerini kullandı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı