Arabuluculuk Zirvesi başladı

Arabuluculuk Zirvesi başladı

Arabuluculuk Derneği Başkanı Güllüoğlu:- "Arabuluculuk sayesinde, sorunlarını kendi arasında çözen ve bu bilinçle yetişen bir nesil oluşuyor"

İSTANBUL (AA) - Arabuluculuk Derneği tarafından düzenlenen "Arabuluculuk Zirvesi" başladı. 

Arabuluculuk Derneği Başkanı Yasemin Güllüoğlu, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Arabuluculuk Zirvesi"nin açılışındaki konuşmasında, arabuluculuğun önemli bir kavram haline gelmeye başladığını söyledi. 

Bu kapsamda, arabuluculuğun daha da yaygınlaşması ve bilinilirliğinin artırılması amacıyla çalıştıklarını dile getiren Güllüoğlu, uzman konuşmacıların katıldığı zirvenin buna önemli katkı sunmasını beklediklerini anlattı. 

Güllüoğlu, iki gün sürecek zirvede önemli konuşmacıların yer aldığını ifade ederek, "İlk gün daha çok akademik konuşmalar yapılacak. Önemli bir üniversitemizde yaptığımız bu zirvede verilecek bilgileri elimizden geldiği kadar tüm hukuk fakültelerine ulaştırmamız lazım" diye konuştu. 

Arabuluculuğu toplumun her alanına yaymaya çalıştıklarını belirten Güllüoğlu, şöyle devam etti:

"Akran arabulucuk da üzerinde önemle durduğumuz bir konu. Akran arabuluculuk, çocuklarımızın şiddete yönelmeden, mahkemeye gitmeden, öncelikli olarak sorunlarını kendi aralarında çözmek için arkadaşlarıyla sürdürdükleri bir süreçtir. Bunun yasal dayanağı yok maalesef ama keşke olsa. Bunun sayesinde, sorunlarını kendi arasında çözen ve bu bilinçle yetişen bir nesil oluşmuş oluyor. Anlaşma ve barış anlayışı, bizim önemli kültürlerimizden biridir. Biliyorsunuz bizim kültürümüzde, 'helalleşme' diye bir kavram var. Önemli değerlerimizden bu. Bu kültür ve bilinçle yetişmiş çocuk ve gençlerimizin oluşması da çok önemli bir kazanç."

- Arabuluculuk Zirvesi

Arabuluculuk Derneği tarafından düzenlenen zirveye Kamu Denetçiliği Kurumu, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi de destek veriyor. Henüz Türkiye'de uygulamaları yeni olan arabuluculuk ile ilgili konular, uzmanlar tarafından tartışılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı