Arabacı Kudüs'ü Anlattı

Arabacı Kudüs'ü Anlattı

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “İlçelerle Birlikteyiz” programında verdiği “Kudüs İstanbul’dur, Mekke’dir” konulu konferansta konuşan NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arabacı, Kudüs’ün 1000 yıllık Türk toprağı olduğunu söyledi.

Birlik Vakfı Konya Şubesi, “Her Cumartesi Birlikteyiz” programlarını ilçelerde de yaygınlaştırıyor. “İlçelerle Birlikteyiz” programları Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı’nın Seydişehir, Beyşehir ve Doğanhisar’da verdiği “Kudüs İstanbul’dur, Mekke’dir” konferansı ile başladı.

arabaci-kudus-turk-yurdudur-(5).jpg

İlçe kaymakamlıkları, belediyeleri ve müftülüklerinin de desteğiyle gerçekleştirilen konferansın açılışında konuşan Birlik Vakfı Konya Şube Başkanı Orhan Gündüz, vakfın kuruluşu ve faaliyetleri ile ilçe etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Birlik Vakfı’nın asırlık bir mektep olduğunu vurgulayan Gündüz, “Bu mektep ne bereketli bir mektepmiş ki, içinden başbakanlar, cumhurbaşkanları, bakanlar, belediye başkanları, esnaflar, sanatkarlar, yazarlar, sanatçılar çıkarabilmiş bir teşkilat. ‘Bu ülkeye ne yapabiliriz’ diye yola çıktık. Çünkü bu vatan ve millet için canını feda eden insanların torunları olarak karşılıksız bir şeyler yapmak zorundaydık. Bunun gereği olarak Birlik Vakfı’nı kurduk. Vakfımız, eğitim, kültür, sanat ve spor üzerine çalışmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında gerçekleştirdiğimiz konferansları ilçelerde de yapma gayreti içinde olacağız” dedi. “Kudüs İstanbul’dur, Mekke’dir” konulu konferansta Kudüs’ün tarihi sürecini anlatarak, bugün neden Türk toprağı olması gerektiğine işaret eden NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Arabacı, “Kudüs neden Mekke? Kudüs neden İstanbul, hatta neden Konya, neden Beyşehir? Cezayir, Tunus, Mısır, Libya, Trablusgarp elimizden çıktıktan sonra sıra Kudüs’e geldi. Kudüs’ü 9 Aralık 1917’de İngilizler işgal etti.

arabaci-kudus-turk-yurdudur-(6).jpg

İngiliz generali Kudüs’e girerken dünyaya Haçlı Seferleri şimdi sona erdi mesajı verdi. Peki Kudüs elimizden çıkınca ne oldu? Şam, sonra Adana, Antep elimizden çıktı. İstanbul 3 devlet tarafından işgal edildi. Konya, Antalya-Beyşehir üzerinden işgal edildi. Kudüs gitti, İslam coğrafyası bir bir gitti. Siz de gittiniz. Balkanlar, Orta Anadolu, Kafkaslar, Karadeniz’in kuzeyi, budanmış gibi bir dikdörtgenin içine hapsedilmiş bir ülke haline geldi. Ama bununla da yetinmediler. Türk milletini parçalamak için 1270 ile 1913 arasında Osmanlı Devletini, Türk Milletini parçalamak için Avrupalıların hazırladığı 100 planı kütük gibi bir kitap halinde hazırlamış bir gavur. İlk plan Kudüs Nasıl ele geçirilir? Haçlılar 1. Haçlı Seferinin sonunda 1090 yılında Kudüs’ü işgal ettiler. Müslümanlar Kudüs’teki Haçlı hakimiyetine ancak 88 yıl dayanabildi. Kudüs şimdi 51 yıldır Yahudilerin elinde” diye konuştu. Kudüs’ün bizim için miracın, gece yolculuğunun şehri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Arabacı, “Kudüs Müslümanlar için mübarek bir belde. Çevresi ile beraber Kur’an’ın bereketli kılındığını belirttiği belde. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi, peygamberler şehri. Kudüs’ü, Harem-i Şerif beldesini gezerken, birçok peygamberin ayak izlerine basarsınız. Kudüs kutsanır, kutsal beldedir” diyerek, Yahudilerin ilk birleşme noktalarının ise Kudüs olduğunu ifade etti. Siyonizmin Kudüs’te buluşmak, devlet kurup dünyaya hakim olmak anlamına geldiğini belirten Prof. Dr. Arabacı, bugünün Türk evlatlarının Siyonizmi doğru kavraması gerektiğini vurguladı.

arabaci-kudus-turk-yurdudur-(3).jpg

Prof. Dr. Arabacı, Kudüs’ün 401 yılı Osmanlı’nın hakimiyetinde olmak üzere 1000 yıl Türk milletinin elinde kaldığını bildirerek, bu yönüyle bakıldığında Kudüs’ün Beyşehir’den de Konya’dan da daha köklü Türk yurdu olduğunu sözlerine ekledi. Haber Merkezi 

arabaci-kudus-turk-yurdudur-(4).jpg