"Araba tamirciliği sadece erkek mesleği değilmiş"

"Araba tamirciliği sadece erkek mesleği değilmiş"

Bakü'de araba tamirciliği yapan Ağayeva:- "İşini seversen en zor iş bile kolay olur. Araba tamirciliği sadece erkek mesleği değilmiş. İstedikten sonra kadınlar da bu işi yapabilir"- "Azerbaycan'da araba tamircisi tek kadın benim. İnsan istediği zaman her

BAKÜ (AA) - RUSLAN REHİMOV - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de araba tamirciliği yapan Nüşabe Ağayeva, 5 yıldır kendine ait tamirhaneyi işletiyor.

Asıl mesleği hemşirelik olan 44 yaşındaki Ağayeva, tamirhanesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, arabalara olan merakı ve otomobilinin diğer tamirciler tarafından iyi tamir edilmemesi nedeniyle bu mesleği seçtiğini belirtti.

İki çocuk annesi Ağayeva, otomatik vites kutusu tamiri konusunda Bakü'nün en iyi ustalarından biri olarak tanınıyor.

Ağayeva, bu işe başladığında bazı yakınlarının karşı çıktığını, çevresince eleştirildiğini, şimdi ise herkesin normal karşıladığını söyledi.

Çıraklık dönemiyle 5 yıldır tamircilik yaptığını dile getiren Ağayeva, araba tamirciliğinin erkeklerle özdeşleştirilmiş ve zor bir iş olarak görüldüğüne işaret etti.

Ağayeva, "Fakat işini seversen en zor iş bile kolay olur. Araba tamirciliği sadece erkek mesleği değilmiş. İstedikten sonra kadınlar da bu işi yapabilir. Azerbaycan'da araba tamircisi tek kadın benim. İnsan istediği zaman her işi yapabilir. Yeter ki helal kazanç getiren iş olsun." diye konuştu.

"Kadınlar zariftir fakat zayıf değiller. Kadınlar güçlüdür." diyen Ağayeva, gücü ve ömrü yettiğince araba tamirciliği yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :