App Annie 2017 Top-52 listesi

App Annie 2017 Top-52 listesi

App Annie 2017 Top-52 listesinde Çin'li Tencent birinci, Çin'li NetEase ikinci, Güney Kore'li Netmarble şirketi üçüncü olurken listeye Türkiye merkezli tek şirket olan Peak Games 37. sırada yer aldı

İSTANBUL (AA) - Dünya genelinde mobil uygulamalardan en çok gelir elde eden firmaların sıralandığı App Annie 2017 Top-52 listesi açıklandı.

Amerika merkezli olan App Annie'nin hazırladığı listede Çinli Tencent birinci, Çinli NetEase ikinci, Güney Koreli Netmarble şirketi üçüncü olurken listeye ilk giren Türkiye merkezli Peak Games 37. sırada yer aldı.

Geliştirdiği mobil oyunlarla küresel çapta 500 milyondan fazla kişiye ulaşan Peak Games, App Annie tarafından mobil uygulama pazarında dünya devleri arasında gösterildi.

Uygulama geliştiren teknoloji şirketlerinin 2017 yılında App Store ve Google Play platformlarından elde ettikleri gelirler bazında sıralandığı 52 şirketlik listede 37. sırada yer alan Peak Games, pazardaki küresel devlerin birçoğunu geride bırakma başarısını gösterdi.

Hazırladığı araştırma ve yayınladığı raporlarla mobil uygulama pazarının nabzını tutan App Annie'nin listesinde Türkiye'nin yanı sıra ABD'den 16, Japonya'dan 15, Çin'den 11, Güney Kore'den 4, Finlandiya'dan 2, Fransa, İrlanda ve Avusturalya'dan birer şirket bulunuyor. Listede Kanada, İngiltere ve Almanya gibi geniş mobil uygulama ekosistemine sahip ülkelerden herhangi bir şirket yer almıyor.

Amerika merkezli olan App Annie, dünya çapındaki mobil uygulama endüstrisinin en saygın bağımsız veri tedarikçileri arasında yer alıyor ve gerçekleştirdiği araştırmalarla küresel trendleri inceliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :