AP Başkanı Schulz Tunus Parlamentosunda konuştu

AP Başkanı Schulz Tunus Parlamentosunda konuştu

Martin Schulz:- "Libya'da barışın sağlanması ve Libyalılara daha geniş bir ufuk sunabilmek adına teknolojik ve maddi imkanlar ile benzeri görülmemiş bir destek için hazır olmamız gerekir"- "Tunus demokrasi ve hoşgörüde bölgede örnek bir ülke"

TUNUS (AA) - Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Avrupa Birliği'nin (AB) Tunus ve Libya'ya desteğinin süreceğini söyledi.

AB ile ilişkilerinin 40'ıncı yılı münasebetiyle Tunus'u ziyaret eden Schulz, parlamentoda düzenlenen özel oturumda yaptığı konuşmasında, Libya'daki krize değinerek "Libya'da barışın sağlanması ve Libyalılara daha geniş bir ufuk sunabilmek için teknolojik ve maddi imkanlar ve benzeri görülmemiş bir desteğin icrasına başlamaya hazır olmamız gerekir" dedi.

Bu desteğin Libyalılara daha geniş bir ufuk kazandıracağını dile getiren Schulz, bunun hem Kuzey Afrika ülkelerine hem de Avrupa'ya fayda sağlayacağını belirtti.

Siyasi bir çözüm bulunması için Libyalı taraflar arasında diyaloğun desteklenmesinde Tunus diplomasisinin rolünü öven Schulz, AB'nin Tunus'a verdiği desteğin de devam ettiğini vurgulayarak, işbirliği bağlamında her zaman gayret göstereceklerini dile getirdi.

"Tunus, çoğulculuk ve hoşgörü konusunda bölgede örnek bir ülke" ifadesini kullanan Schulz, devrimden sonraki 5 yıl içerisinde güçlü bir demokrasi ve yasal kurumların yanı sıra açık bir yönetim ve özgür basın konusunda Tunus'ta yaşanan gelişimden övgüyle söz etti.

Öte yandan aynı oturumda konuşan Tunus Meclis Başkanı Muhammed Nasır, AB'ye, yurt dışına kaçırılan Tunus paralarının geri verilmesi ve AB fonlarından Tunus'un yararlandırılması konusunda çağrıda bulundu.

Nasır, terörle mücadele, sınırların korunması, istihbari bilgi alışverişi konularında işbirliğinin geliştirilmesini istedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :