Aosb, Başkent Üniversitesi İle Protokol İmzaladı

Aosb, Başkent Üniversitesi İle Protokol İmzaladı

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay:- "Türk sanayine ve eğitimine katkı sağlamak, gelişen teknolojiyi yakından takip etmek ve nitelikli eleman yetiştirmek için Başkent Üniversitesi ile bir araya geldik"- Başkent Üniversitesi Rekt

ANKARA (AA) - Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ve Başkent Üniversitesi arasında sağlık ve eğitim alanında işbirliği protokolü imzalandı.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, imza töreninde yaptığı konuşmada, ülkeye büyük borçları olduğunu belirterek, sanayi bölgesini büyük ölçekli işletmelerin kuluçka merkezi haline getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Türkiye'de organize sanayi bölge sayısının 280'e ulaştığına dikkati çeken Tuncay, Başkent Üniversitesi ile yapacakları işbirliğinin sanayi bölgesindeki "beyin gücü"ne yatırım olduğunu kaydetti.  

Tuncay, Türk sanayisine ve eğitimine katkı sağlamak, gelişen teknolojiyi yakından takip etmek ve nitelikli eleman yetiştirmek için üniversiteyle bir araya geldiklerini belirtti.

AOSB'deki sağlık hizmetlerinin Başkent Üniversitesi tarafından verileceğini ifade eden Tuncay, "Bu protokol ile AOSB içerisinde bir meslek okulunun kurulması için ilk adımlar atılacak. Üniversiteden iki tane mühendislik bölümünün bölgeye getirilmesi de imzalanan işbirliği protokolünde olacak" diye konuştu. 

Başkent Üniversitesi Rektörü Ali Haberal da ülkenin sanayisine katkı vermek için yola çıktıklarını kaydederek, "Üniversite olarak her desteği sağlayacağız. Burada öğrenim görecek ara kademe insanımızla, üniversitemizin fakültelerinin ve öğretim üyelerinin değerli katkılarıyla birçok yeni ürünün patentinin alınmasını bekliyoruz ve bu ışığı da görüyoruz" diye konuştu. 

Başkent Üniversitesi kurucusu ve CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal da "Ülkede yaşayan herkesin birinci görevi bu ülkeyi yüceltip, yükseltmektir. Biz onu yapıyoruz. Bu ülke yokluklardan kuruldu. Ben odun ateşinin ışığında ders çalışan Mehmet Haberal'ım. Ama bugün lazer kullanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı