AÖF Batı Avrupa Programları 30. yıl mezunlarını verdi

AÖF Batı Avrupa Programları 30. yıl mezunlarını verdi

Törende diploma sevinci yaşayanlardan biri de 80 yaşındaki Mehmet Yarenoğlu oldu

KÖLN (AA) - Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Batı Avrupa Programları, 30. yıl mezunlarını verdi.

Almanya'nın Köln kentindeki Diyanet İşleri Türk islam Birliği'nin (DİTİB) konferans salonunda düzenlenen töreninde, Avrupa çapında 515 açık öğretim öğrencisi diplomalarını almanın sevincini yaşadı.

15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversitelerinin öğrenci sayısı açısından Avrupa'da birinci, dünyada ise ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Üniversite olarak çok geniş bir coğrafyada, eğitimde fırsat eşitliği sunmaya çalıştıklarını ifade eden Gündoğan, "Anadolu Üniversitesinin özellikle Türkiye'de ve dünyada yaşayan Türk vatandaşlarına ya da Türkçe konuşulan coğrafyalarda sunduğu en önemli hizmet, yüksek öğrenim hizmeti. Fırsat eşitliği kapsamında ve hayat boyu öğrenme kapsamında sunulan bir hizmet. Bugün sadece Türkiye'de değil dünyanın çeşitli coğrafyalarında da hizmet sunmaya çalışıyoruz. Sayıları 2 bini bulan cezaevlerinde öğrencilerimiz var, eğitime ulaşma şansı olmayan kırsal bölgelerde yaşayan öğrencilerimiz var. Üniversitemiz 58 yıldır eğitim öğretim alma şansından yoksun olan kişilere ulaşan bir üniversite." dedi.

Gündoğan, yurt dışı programları kapsamında Batı Avrupa programı ile Almanya Köln'de, kardeş ülke Azerbaycan Bakü ve Gence'de, KKTC Lefkoşa'da, Makedonya Gostivar'da, Kosova Prizren'de, Bosna Hersek Saraybosna'da, Arnavutluk Tiran'da, gelecek haftadan sonra da Amerika Birleşik Devletleri Maryland'de yeni bir kampüs açarak dünyanın her yerindeki Türklere ulaşma amacında olduklarını ifade etti.

Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney de üniversitenin verdiği hizmetler ve özellikle Avrupa'da yürütülen Batı Avrupa programları hakkında bilgi verdi.

Törende diploma sevinci yaşayanlardan biri de 80 yaşındaki Mehmet Yarenoğlu oldu.

Eşi ile törene katılan ve işletme fakültesi lisans diplomasını alan Yarenoğlu, mezun olduğu için çok mutlu olduğunu ifade ederek, bu süreçte en büyük desteği veren eşine teşekkür etti.

Yarenoğlu bugün çok genç hissettiğini belirterek, "İnsanların kafasının vücudunu değil, vücudunun kafasını takip etmesini tavsiye ederim." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :