AÖF Açıköğretim Kayıtları Başlıyor

AÖF Açıköğretim Kayıtları Başlıyor

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Kayıtları Başlıyor.

AÖF KAYIT TARİHLERİ

 

- ÖSYS Yeni Kayıt, AYÖS, Af Kapsamında Kayıt (6353 s. Kanun) için 1-12 Eylül

- Yatay Geçiş için 15-17 Eylül

- Kayıt Yenileme için 15-26 Eylül

 

AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ

 

- Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri için 15-26 Eylül

 

ÖSYS Yeni Kayıt ve Ek Yerleştirme İnternet Başvuru ve Kayıt tarihleri, ÖSYS yerleştirme sonuçlarının açıklandığı tarihe bağlı olarak değişebilir. Kayıt gruplarının Internet Başvuru işlemleri belirtilen tarihlerin ilk günü saat 00.00’da başlayacak, son günü saat 17.00’de sona erecektir. Yatay Geçiş ve Af kapsamında kayıt yaptıranlar ders ekleyebilir (Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yerleştirilipkayıt yaptırmayan Af öğrencileri hariç).

 

AÖF YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

 

SON BAŞVURU TARİHİ :

 

26 AĞUSTOS 2014

YABANCI DİL SINAVI TARİHİ : 10-12 EYLÜL 2014

 

GEREKLİ BELGELER:

 

1- Dilekçe

2- Not Durum Belgesi (Transkript) ve ders içerikleri.

3- Yurt dışından yapılacak başvurularda, transkript (Not Durum belgesi) ile ders içeriklerinin onaylı Türkçe çevirisi.

4- Öğrencinin ÖSYS girdiği yıla ait onaylı Y-ÖSS Sonuç Belgesi.

 

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

 

Aşağıda verdiğimiz link sayesinde, kayıt türlerine yapılacak başvuru ve kayıtlara ulaşabilirsiniz. Site içerisinde, ilgili programa başvuru hakkındaki tüm bilgiler mevcuttur. Aynı zamanda başvurular da bu siteden kabul edilmekte ve yine bu siteden izlenebilmektedir. Basvuru için ilgili kayıt linkinin üzerini tıklayınız.

 

AÖF KAYIT YENİLEME HARÇ ÜCRETLERİ 2014-2015

 

Aşağıda belirttiğimiz AÖF Kayıt Yenileme Harç Ücretleri 2013-2014 Eğitim-Öğretim dönemine aittir. 2014-2015 AÖF Eğitim-Öğretim Döneminde de harç ücretlerinin aynı olması bekleniyor...

 

İşletme Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;

1-İşletme Lisans Programı – 205 tl.

2-Konaklama İşletmeciliği Lisans Programı - 205 tl.

 

İktisat Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;

1-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İliş. – 205 tl.

2-İktisat Lisans Programı - 205 tl.

3-Kamu Yönetimi Lisans Programı - 205 tl.

4-Maliye Lisans Programı - 205 tl.

5-Uluslararası İlişkiler Lisans Programı - 205 tl.

 

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri;

1-Felsefe Lisans Programı– 205 tl.

2-Sosyoloji Lisans Programı – 205 tl.

3-Tarih Lisans Programı – 205 tl.

4-Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı – 205 tl.

 

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Harç Ücretleri;

1-Adalet Önlisans Programı – 205 tl.

2-Bankacılık ve Sigortacılık Önlisans Programı – 205 tl.

3-Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Önlisans Programı -225 tl.

4-Çağrı Merkezi Hizmetleri Önlisans Programı – 205 tl.

5-Dış Ticaret Önlisans Programı – 205 tl.

6-Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağ. Önlisans Programı – 365 tl.

7-Emlak ve emlak Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.

8-Ev İdaresi Önlisans Programı – 205 tl.

9-Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Önlisans Programı – 205 tl.

10-Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programı – 205 tl.

11-İlahiyat Önlisans Programı – 205 tl.

12-İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı – 205

13-İşletme Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.

14-Kültürel Miras ve Turizm Önlisans Programı – 205 tl.

15-Laborant ve Veteriner sağlık Önlisans Programı -225 tl.

16-Lojistik Önlisans Programı – 205 tl.

17-Marka İletişimi Önlisans Programı – 205 tl.

18-Medya ve İletişim Önlisans Programı – 205 tl.

19-Menkul Kıymetler ve Sermaye Piy. Önlisans Programı – 205 tl.

20-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Önlisans Programı – 205 tl.

21-Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı – 205 tl.

22-Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.

23-Radyo ve Televizyon Programcılığı Önlisans Programı – 205 tl.

24-Sağlık Kurumları İşletmeciliği Önlisans Programı – 205 tl.

25-Sosyal Bilimler Önlisans Programı – 205 tl.

26-Sosyal Hizmetler Önlisans Programı -225 tl.

27-Spor Yönetimi Önlisans Programı – 205 tl.

28-Tarım Önlisans Programı – 205 tl.

29-Turizm ve Otel İşletmeciliği Önlisans Programı -225 tl.

30-Turizm ve Seyahat Hizmetleri Önlisans Programı -225 tl.

31-Yerel Yönetimler Önlisans Programı – 205 tl.

 

AÖF KAYITLARI İÇİN SON TARİH BELLİ OLDU

 

Açık öğretim okullarının 2014-2015 eğitim öğretim yılı 1. dönem kayıtları yarın başlayacak. Bakanlığı, açık öğretim okullarına kayıt işlemlerinin yapılabileceği okulların ve merkezlerin iletişim bilgilerini yarın internet sitesinde duyuracak.Açık öğretim ortaokuluna başvurular 12 Eylül'de, açık öğretim lisesine başvurular ise 26 Eylül'de sona erecek. Başvurular, tüm halk eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezlerinde bulunan irtibat bürolarınca alınacak.

 

2014 yılı içinde TEOG sınavları sonucunda bir ortaöğretim kurumuna yerleşen ancak bu okullara çeşitli nedenlerle devam edemeyecek öğrenciler, yerleştikleri okullardan veya tamamladıkları ortaokullardan alacakları öğrenim durumu belgeleri ile açık öğretim liselerine kayıtlarını yaptırabilecek.

 

Mesleki Açık Öğretim Lisesi'nin yeni kayıtları ise yarından itibaren 19 Eylül'e kadar il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin belirlediği meslek liselerinde yapılacak.

 

AÖF KAYITLARI

 

AÖF SORU VE CEVAPLARI

 

AÖF SONUÇLARI​

 

Açıköğretim öğrencilerine muafiyet hakkı

 

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Açıköğretim Fakültesi Öğrencilerine 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılında muafiyet hakkı verileceğine belirterek, "Diğer tüm üniversite öğrencilerine verilen muafiyet hakkının, Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF öğrencilerine verilmemesi büyük bir haksızlıktı. Sendikamız bu noktada AÖF Öğrenci Platformu'na gerek eylem, gerek basın açıklaması, gerekse de YÖK Başkanı ile görüşmelerde destek vermiştir. Sonuç olarak, Sendikamızın da girişimleri ile AÖF Öğrencilerine yeni eğitim yılında muafiyet hakkı verilmiştir" dedi.

 

AÖF KAYITLARI NE ZAMAN?

 

AÖF Kayıt yenileme işlemlerini yapabilmek için öğrencilerin ilk olarak yeni dönemde görmek istedikleri yada görmek zorunda oldukları dersleri seçmek zorundalar. Ders seçim işleminin tamamlanmasının ardından, seçilen ders sayısına göre öğrenci bir ücret ödeyecekler. Ücret ödeme tamamlanınca otomatik olarak kayıt işlemleri de tamamlanmış olmaktadır.

 

AÖF Ders kayıtlarını Anadolu Üniversitesi resmi internet adresi olan ogrenci.anadolu.edu.tr sayfası üzerinden AÖF Kayıt Yenileme İşlemlerini yapabilir ve sonuçları öğrenebilirler. Kayıt yenileme işlem tarihlerinin 15-26 Eylül 2014 zaman diliminde olacağı duyuruldu.

 

TEK DERS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

 

1. Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri alan ve tek dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrenciler tek ders sınavına girebilirler.

 

2. Öğrencinin sınava gireceği tek derse 2013-2014 öğretim yılı güz veya bahar döneminde kayıt yaptırmış olması gerekmektedir.

 

3. Başarısız olduğu tek dersten (DZ), (YZ) harf notu alan öğrencilere tek ders sınav hakkı verilmez.

 

4. Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için tek ders sınav hakkı verilmez.

 

5. Tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir.

 

6. Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten bağıl değerlendirme sonunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.

 

7. Her ne sebeple olursa olsun tek ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Tek ders sınavına girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerli olacaktır.

 

8. Tek ders sınavı 20 Temmuz 2014 Pazar günü saat 14:00'de Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Samsun, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa ve cezaevinde olup tek ders sınavına girebilecek öğrenciler için bulundukları illerdeki cezaevlerinde gerçekleştirilecektir.

 

9. 20 Temmuz 2014 Pazar günü tek ders sınavının yapılacağı illerde ve KKTC/Lefkoşa'da bulunan AÖF büroları 10:00 - 15:00 saatleri arasında açık olacaktır.

 

10. Tek ders sınavına girecek öğrencilerin sistemimizde kayıtlı olan sınav merkezlerine göre sınav yapılacak illere atamaları aşağıda yer alan tablo kullanılarak Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrencilerimiz tek ders sınavına gireceği sınav ilini, 26-27 Haziran 2014 tarihlerinde TC kimlik/öğrenci numaraları ve şifreleri ile http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi "Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu" linkinden sayfalarına giriş yaparak, AÖF bürolarına bizzat giderek veya 444 10 26 nolu Öğrenci Etkileşim Merkezi'ni arayarak değiştirebilirler. Belirtilen tarihlerde değişiklik yapmayan öğrenciler Fakülte tarafından atandıkları sınav ilinde sınava girmek zorundadırlar.

 

AÖF tek ders sınav müjdesini verdi. AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak?

 

AÖF tek ders sınavı nerelerde yapılıyor? AÖF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kamil Çekerol, sisteme getirdikleri önemli yeniliklerden bir tanesinin tek ders sınavı olduğunu kaydetti. Geçen yıl uygulamaya başlanan tek ders sınavı uygulamasında büyük bir başarı elde edildiğini belirten Çekerol, “Tek ders sınavı geçen sene sistemimizde uygulamaya başladığımız bir sınav oldu ve son derece de başarılı olduğunu gördük. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz tek ders sınavında, yaklaşık 56 bin öğrencimiz bir tek dersten okul uzatma durumundaydı. Sınava katılan 56 bin öğrencimizin 45 bininin, yani yüzde 80’inin başarılı olduğunu ve okullarını tamamladıklarını gördük. Bu bizi tabii ki son derece memnun eden bir sonuç oldu. O nedenle sistemsel bir değişiklik gerektirmemesi, yani şu anda bütün öğrenim hayatı boyunca öğrencilerimizin yönetmeliğimiz gereğinde yerine getirmek zorunda oldukları ders geçme, sınıf geçme gerekliliklerinde bir değişime neden olmaması nedeniyle tek ders sınavını rahatlıkla uygulayabilir durumdayız. Tek ders sınavını, sistemimiz içerisinde kabul edilebilir ve başarı oranının yüksek olduğu bir uygulama olarak görüyoruz” dedi.

 

YURT İÇİ PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 20 Temmuz 2014’TE

 

Doç. Dr. Çekerol, tek ders sınavının 20 Temmuz 2014’te yapılacağını ifade ederek, “Tek ders sınavını bu yıl da öğretim yılının sonunda gerçekleştireceğiz. Tek ders sınavımızı, yurt içi programlarımız için 20 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye’deki 11 şehirde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa’da gerçekleştiriyor olacağız. Bu sınava katılabilmek için gerekli olan koşullar; bu öğretim yılında o derse kayıtlı olan öğrencilerimiz, tek dersten mezun olup da sadece o dersten bekleyen öğrencilerimiz bu sınava katılabilir durumda olacaklar. Yine yaklaşık 100 bin öğrencimizin bu durumda olacağını ve onlar için bir organizasyon gerçekleştiriyor olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

YURT DIŞI PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 10 AĞUSTOS 2014’TE

 

Yurt dışı programlar için yapılacak tek ders sınavının tarihini de açıklayan Çekerol, “Tabii sadece Türkiye içi değil yurt dışı programlarımızda da bu sınavlar gerçekleştirecek. Açık öğretim sisteminde üniversitemiz şu anda yurt dışında 8 farklı ülkede, 17 farklı şehirde eğitim-öğretimini sürdürüyor. Buralarda irtibat bürolarımız var ve sınavlarımızı 17 şehirde gerçekleştirir durumdayız. Tek ders sınavının boyutu biraz daha küçüldüğü için şu anda aldığımız karara göre, 10 Ağustos 2014’te yurt dışı programlarımızda; Almanya-Köln, Azerbaycan-Bakü, Kosova-Priştina ve Makedonya-Üsküp’te tek ders sınavımızı gerçekleştiriyor olacağız” şeklinde konuştu.

 

“TEK DERSTEN OKUL UZATILMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN GAYRETİMİZ SÖZ KONUSU”

 

“Öğrencilerimizin bir tek ders yüzünden okul uzatmalarının önüne geçmek için bir gayretimiz söz konusu” diyen Çekerol, şöyle devam etti:

“Gönül ister ki öğrencilerimiz buraya kalmadan öğretim yılı sonunda normal sınavlarıyla ara ve dönem sonu sınavlarında başarılı olup eğitim-öğretim hayatlarını o şekilde tamamlamış olsunlar. Verdiğimiz mezunlardan başarılı bir sistem olduğunu ve başarılı bir öğrenci grubuyla eğitim-öğretimimizi sürdürdüğümüzü düşünüyoruz.”

 

2013-2014 ÖĞRETİM YILI AÖF; İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ

 

ARA SINAV

 

14 - 15 Aralık 2013

 

DÖNEM SONU SINAVI

 

25 - 26 Ocak 2014

 

BAHAR DÖNEMİ

 

ARA SINAV

 

19-20 Nisan 2014

 

DÖNEM SONU SINAVI

 

07 - 08 Haziran 2014

 

AÖF tek ders sınav müjdesini verdi. AÖF tek ders sınavı ne zaman yapılacak?

 

YURT İÇİ PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 20 Temmuz 2014’TE

 

Doç. Dr. Çekerol, tek ders sınavının 20 Temmuz 2014’te yapılacağını ifade ederek, “Tek ders sınavını bu yıl da öğretim yılının sonunda gerçekleştireceğiz. Tek ders sınavımızı, yurt içi programlarımız için 20 Temmuz 2014 tarihinde Türkiye’deki 11 şehirde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşa’da gerçekleştiriyor olacağız. Bu sınava katılabilmek için gerekli olan koşullar; bu öğretim yılında o derse kayıtlı olan öğrencilerimiz, tek dersten mezun olup da sadece o dersten bekleyen öğrencilerimiz bu sınava katılabilir durumda olacaklar. Yine yaklaşık 100 bin öğrencimizin bu durumda olacağını ve onlar için bir organizasyon gerçekleştiriyor olacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

 

YURT DIŞI PROGRAMLAR İÇİN TEK DERS SINAVI 10 AĞUSTOS 2014’TE

 

Yurt dışı programlar için yapılacak tek ders sınavının tarihini de açıklayan Çekerol, “Tabii sadece Türkiye içi değil yurt dışı programlarımızda da bu sınavlar gerçekleştirecek. Açık öğretim sisteminde üniversitemiz şu anda yurt dışında 8 farklı ülkede, 17 farklı şehirde eğitim-öğretimini sürdürüyor. Buralarda irtibat bürolarımız var ve sınavlarımızı 17 şehirde gerçekleştirir durumdayız. Tek ders sınavının boyutu biraz daha küçüldüğü için şu anda aldığımız karara göre, 10 Ağustos 2014’te yurt dışı programlarımızda; Almanya-Köln, Azerbaycan-Bakü, Kosova-Priştina ve Makedonya-Üsküp’te tek ders sınavımızı gerçekleştiriyor olacağız” şeklinde konuştu.

 

“TEK DERSTEN OKUL UZATILMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN GAYRETİMİZ SÖZ KONUSU”

 

“Öğrencilerimizin bir tek ders yüzünden okul uzatmalarının önüne geçmek için bir gayretimiz söz konusu” diyen Çekerol, şöyle devam etti:

“Gönül ister ki öğrencilerimiz buraya kalmadan öğretim yılı sonunda normal sınavlarıyla ara ve dönem sonu sınavlarında başarılı olup eğitim-öğretim hayatlarını o şekilde tamamlamış olsunlar. Verdiğimiz mezunlardan başarılı bir sistem olduğunu ve başarılı bir öğrenci grubuyla eğitim-öğretimimizi sürdürdüğümüzü düşünüyoruz.”

 

AÖF NEDİR?

 

1982- 1983 öğretim yılında, Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur.

 

AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner sağlık Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

 

AÖF LİSANS PROGRAMLARI

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İşletme Fakültesi İşletme Bölümü

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü

 

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

 

Yabancı Dil Muafiyet Sınavı

 

Zorunlu yabancı dil derslerinden muafiyet talep eden öğrencilerin muafiyet sınavına kayıt yaptırdığı sistemdir.

Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvurusu

 

Erasmus öğrenci değişim programlarından yararlanmak isteyen öğrencilerin ön başvurularını yaptıkları sistemdir.

Örgün Hesap (Öğrenci İşleri)

 

Öğrenci işleri çalışanlarının, yeni kayıt olan öğrencilere yukarıda adı geçen programlarda kullanacakları İnternet hesabını verdikleri ve İnternet hesabı şifrelerini unutan öğrencilerin şifre sıfırlama işlemlerini gerçekleştirdikleri sistemdir.

Öğrenci Sevk/Belge (Öğrenci İşleri)

 

AÖF'de bütünleme sınavları olmadığı için açıklanması beklenen AÖF sınav sonuçları öğrenciler açısından büyük öneme sahip. Sınav sonuçları sınavın gerçekleştiği tarihinden itibaren genellikle 15 gün içinde http://www.anadolu.edu.tr/tr/aciköğretim-sistemi adresinde yayınlanıyor ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabiliyor.

 

AÖF 19-20 Nisan 2014 bahar dönemi final sınavı yapıldı. AÖF soru ve cevapları e-öğrenme adresinden rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu iş her sınavda takribi 2 hafta ila 4 hafta arasında değişiyor. Hemen açıklanmayan AÖF sınav sonuçları, öğrencileri bir hayli merakta bırakıyor.

 

Öğrenciler TC kimlik numarasıyla oturum açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen sınavı seçerek sınav sorularına erişebilirler.

 

Şayet Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Açıköğretim Fakültesi, İşletme Fakültesi ve İktisat Fakültesi öğrencisi iseniz, "T.C. Kimlik Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Eğer Açıköğretim sistemiyle öğrenim gören Batı Avrupa Programı öğrencisi iseniz, "Öğrenci Numaranız" ile e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. anadolu üniversitesi örgün program öğrencileri de portalda "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir. Yabancı uyruklu örgün program öğrencileri portalda "9..." ile başlayan "Öğrenci Numarası" ile oturum açabileceklerdir. Eğer öğrencimiz değilseniz, yukarıdaki kutucuğa "konuk" yazarak e-Öğrenme Portalına oturum açabilirsiniz. Ancak bu durumda, çoğu hizmetimizden sınırlı olarak yararlanabilirsiniz. Öğretim Üyelerimiz, kendilerine bildirilen kullanıcı adı ve şifreleri ile sistemde oturum açabilirler. İnternet Explorer'da güvenlik ve gizlilik ayarları varsayılan düzeyden daha yukarda olmamalıdır.

 

AÖF Puanı Nasıl Hesaplanır?

 

Aşağıda puan hesaplama yöntemi anlatılmıştır Bu puan hesaplayıcı ile hesaplanan bağıl not hesabı yöntemine göre orta düzeyde öğrenci kabul edilerek yapılmıştır. Eğer not ortalamanız "bağıl not hesabı yöntemi ile hesaplanan 25 puan üzeri not almış tüm öğrencilerin notlarının toplamının öğrenci sayısına bölünmesi ile ortaya çıkan ortalama başarı notunun standart sapması sonucu ortaya çıkan z değerinin 10 katının 50 fazlasından (t değeri)" yani diğer öğrencilerin ortalamasından daha yüksek ise geçmeniz daha garanti olacak, daha düşük ise bir iki puan ile kalma ihtimaliniz bulunabilecektir.

 

Sınav sonuçlarının açıklanması ve tüm öğrencilerin not ortalaması ortaya çıkmadan önce Açıköğretim Fakültesi dahil sınıf geçme notunun kaç olduğunu kimse bilememektedir. İleride tüm derslerin başarı not ortalamalarının ayrı ayrı yayınlanması durumunda programda değişiklikler yapılarak net geçme notların ortaya çıkarılması mümkün olabilecektir.

 

84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)

 

77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)

 

71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)

 

66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ

 

) 61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)

 

56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)

 

50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)

 

46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

 

40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

 

33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)

 

0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

 

AÖF (Açıköğretim) Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı

 

Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

 

Sınava girmek için gerekli belgeler

 

1 Sınav Giriş Belgesi (bu belge-renkli veya siyah-beyaz olabilir)

2 Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya sınavda geçerli öğrenci kimlik belgesi.

3 Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.

Sınava Giriş Belgesi'ni nasıl alabilirim?

 

“Sınava Giriş Belgeleri” öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecektir! Öğrenciler, “Sınava Giriş Belgesi”nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak alabilirler. Öğrenciler Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan; sınav ili, bina, salon, sıra, sınav tarihi ve saatinde sınava girmek zorundadırlar. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görünüz. Ayrıca sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınava giriş belgesinde belirtilen yerde ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için (mazeretli bile olsalar) başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Bu nedenle, her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Mazeretli bile olsalar, öğrenciler için mazeret sınavı açılmaz.

 

İnternetten almış olduğum Sınava Giriş Belgesi'ni AÖF bürosuna onaylatmam gerekiyor mu? http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden aldığınız Sınava Giriş Belgesi, Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı ve özel kimlik belgeniz ile sınava katılabilirsiniz. Sınava Giriş Belgesi'ni AÖF bürolarına onaylatmanız gerekmemektedir.

 

Örgün Öğrenci Sistemi

 

Öğrencilerin, ilgili dönemde aldıkları derslerin notlarını, derse devam durumlarını, ders programlarını vb. görüntülemek amacıyla giriş yaptıkları sistemdir. Öğretim elemanları da aynı sistemi kullanarak ilgili dönemde verdikleri dersleri görebilir, not ve yoklama girişi vb. işlemleri yapabilirler.

 

Öğrenci Bilgi Sistemi

 

Öğrencilerin kendilerinden istenen bazı bilgileri sağladıkları Öğrenci Bilgi Formu, çeşitli anketler, AYÖS (Anadolu Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı) ve Pedagojik Formasyon başvuruları vb. işlemler bu sistemden gerçekleştirilir. Ayrıca öğrenci işleri çalışanlarının yapmaları gereken bazı işlemler de bu sistem üzerinden gerçekleştirilir.

 

Yeni Kayıt Sistemi

 

Üniversitemize ilk kez kayıt yaptıracak öğrencilerin birimlerinden kayıt onayı alabilmek için Öğrenci Bilgi Formu'nu doldurdukları ve seçmeli derslerini seçtikleri sistemdir.

 

Muafiyet Sınavları

 

Temel Bilgi Teknolojisi Muafiyet Sınavı

 

Temel Bilgi Teknolojisi/Bilgisayar derslerinden muafiyet sınavına girmek isteyen öğrencilerin muafiyet sınavına kayıt yaptırdığı sistemdir.

 

Yabancı Dil Muafiyet Sınavı

 

Zorunlu yabancı dil derslerinden muafiyet talep eden öğrencilerin muafiyet sınavına kayıt yaptırdığı sistemdir.

 

ÇALIŞAN ÖĞRENCİNİN ARTIK SİSTEMDE TAKILMA ŞANSI YOK"

 

Banar, yeni sistemin öğrenciler için bir fırsat olduğunu ve çalışan öğrencinin sistemde çok rahat başarıyı yakalayacağını anlatarak, "Nasıl bu başarı da arttı? Koşullu geçmeyle birlikte. Yani çalışan bir öğrencinin artık sistemde takılma şansı yok. Eskiden alttan 2-3 dersi olan öğrenci, üstten ders alamazdı. Bu şuanda kalktı. 1-3-4 barajı devam ediyor. Bu sınav organizasyonu için olmazsa olmaz bir kuraldır. Ama öğrencinin 'alttan dersim var, ben üstten ders alamayacağım' diye bir sıkıntısı yok. Ama bu sistem öğrenciyi çok rahatlatan, çalışan öğrencinin başarısını takdir eden bir sistemdir. Açık öğretim sistemini örgüne yaklaştıran bir sistemdir ve özellikle yatay geçişler için bir fırsattır. Eğer siz sistemde zorlayıp bütünlemeyi koyduğunuzda bu sefer bağıl değerlendirmeden vazgeçeceksiniz, çeşitli projeler geliştirilebilir. Ama en azından diyeceksiniz ki geçme notu CC'dir, CC'nin altı FF'dir koşullu kaldırmayı, çünkü öbür takdirde geçmişe yönelik not aktarımında uyarı tekrarlar değişecek. Bu teknik olarak çok mümkün olan bir şey değil. O zaman bu bağıl değerlendirme sistemini değiştirmemiz gerekiyor. Bu da öğrencinin büyük ölçüde mağduriyetine neden olacak" dedi.

 

E-ÖĞRENME SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

 

Prof. Dr. Aydın, dönemlik kredili sistemin gerekliliğinden başlayarak kısa bir süre önce Açıköğretim Sistemi'nde köklü düzenlemelere gidildiğini ve sistemin yeniden yapılandırıldığını vurguladı.

 

Bu süreçte yenilenen tüm programların yeterlilikleri ve derslerin öğrenme çıktıları belirlendiğini, tüm ders kitaplarının 5 bine yakın öğretim üyesi tarafından yeniden yazıldığını ifade eden Prof. Dr. Aydın, ''Üniversitemizin ve öğretim üyelerimizin donanım ve yazılım ihtiyaçları yenilenerek sistemin alt yapısı tamamlandı. Bu doğrultuda da her öğretim üyesinin öğretim tasarımcısı olması hem örgün sisteme de verdiği ders hem de açıköğretimde sorumlu olduğu ders internete dayalı olarak tasarımı, yapımı ve sunumu için 'e-öğrenme seferberliği' başlatıldı'' dedi.

 

Bu kapsamda Açıköğretim Sistemi'nde yer alan her program ve ders için yenilikçi yöntemleri kullanarak etkileşimli öğretim materyalleri üretileceği bilgisini veren Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:

 

''Her dersin etkileşimli kitabı ve e-öğrenme bileşenlerinin üretimi, eş zamanlı danışmanlık sisteminin kurulması, farklı öğrenme biçimlerine ve ihtiyaçlarına uygun kişiye göre özelleştirilebilir etkileşimler ve arayüzler geliştirilmesi, özel eğitim ihtiyacı duyan bireylere yönelik eğitim ortamlarının tasarımı, akıllı öğrenci destek hizmetlerinin uygulanabilirliği, 3 boyutlu sanal gerçeklik ve laboratuvar uygulamaları, mobil öğrenme araçlarının kullanımı ve öğrenme imkanlarına erişimin fırsat eşitliği ilkesi ucuz, hızlı, her yerde ve istenilen zamanda ve güvenilir bir şekilde sağlanmasını hedefliyoruz.''

 

TRANSKRİPT BELGELERİNDEKİ "UYARI" YAZISI NE ANLAMA GELİYOR?

 

Prof. Dr. Aydın, güz dönemi notlarının açıklanmasının ardından bazı öğrencilerin transkript belgelerinde ''uyarı'' yazısı gördüğünü ve pek çok öğrencinin bunun ne olduğunu sorduğunu hatırlattı.

 

Ortalaması 2,00 altında olan öğrencilerin ''uyarı'' aldığı bilgisini veren Prof. Dr. Aydın, ''Güz dönemi sonunda not ortalaması 2,00'ın altındaysa bu öğrenci 'uyarı' alır. Yani öğrenciye diyoruz ki, 'bir sonraki dönem daha iyi çalış, ortalamanı 2,00'ın üzerine çıkar'. Mesela notlarından ikisinin FF, 3'ünün de CC'nin altında yani CD, DC, DD ise bu öğrenci çalışacak. Bahar dönemi sonunda genel not ortalamasını 2,00'ın üzerine çıkaracak. Bu olunca yıl sonu not çizelgesinde 'başarılı' yazacak. Bahar dönemi sonunda genel not ortalaması 2,00'ın altına düşerse bu sefer 'tekrar' durumuna düşecek ve bir sonraki yarıyılda CC'nin altındaki dersleri almak zorunda kalacak'' diye konuştu.

 

E-ÖĞRENME SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

 

Prof. Dr. Aydın, dönemlik kredili sistemin gerekliliğinden başlayarak kısa bir süre önce Açıköğretim Sistemi'nde köklü düzenlemelere gidildiğini ve sistemin yeniden yapılandırıldığını vurguladı.

 

Bu süreçte yenilenen tüm programların yeterlilikleri ve derslerin öğrenme çıktıları belirlendiğini, tüm ders kitaplarının 5 bine yakın öğretim üyesi tarafından yeniden yazıldığını ifade eden Prof. Dr. Aydın, ''Üniversitemizin ve öğretim üyelerimizin donanım ve yazılım ihtiyaçları yenilenerek sistemin alt yapısı tamamlandı. Bu doğrultuda da her öğretim üyesinin öğretim tasarımcısı olması hem örgün sisteme de verdiği ders hem de açıköğretimde sorumlu olduğu ders internete dayalı olarak tasarımı, yapımı ve sunumu için 'e-öğrenme seferberliği' başlatıldı'' dedi.

 

Bu kapsamda Açıköğretim Sistemi'nde yer alan her program ve ders için yenilikçi yöntemleri kullanarak etkileşimli öğretim materyalleri üretileceği bilgisini veren Prof. Dr. Aydın, şunları kaydetti:

 

''Her dersin etkileşimli kitabı ve e-öğrenme bileşenlerinin üretimi, eş zamanlı danışmanlık sisteminin kurulması, farklı öğrenme biçimlerine ve ihtiyaçlarına uygun kişiye göre özelleştirilebilir etkileşimler ve arayüzler geliştirilmesi, özel eğitim ihtiyacı duyan bireylere yönelik eğitim ortamlarının tasarımı, akıllı öğrenci destek hizmetlerinin uygulanabilirliği, 3 boyutlu sanal gerçeklik ve laboratuvar uygulamaları, mobil öğrenme araçlarının kullanımı ve öğrenme imkanlarına erişimin fırsat eşitliği ilkesi ucuz, hızlı, her yerde ve istenilen zamanda ve güvenilir bir şekilde sağlanmasını hedefliyoruz.''

 

TRANSKRİPT BELGELERİNDEKİ "UYARI" YAZISI NE ANLAMA GELİYOR?

 

Prof. Dr. Aydın, güz dönemi notlarının açıklanmasının ardından bazı öğrencilerin transkript belgelerinde ''uyarı'' yazısı gördüğünü ve pek çok öğrencinin bunun ne olduğunu sorduğunu hatırlattı.

 

Ortalaması 2,00 altında olan öğrencilerin ''uyarı'' aldığı bilgisini veren Prof. Dr. Aydın, ''Güz dönemi sonunda not ortalaması 2,00'ın altındaysa bu öğrenci 'uyarı' alır. Yani öğrenciye diyoruz ki, 'bir sonraki dönem daha iyi çalış, ortalamanı 2,00'ın üzerine çıkar'. Mesela notlarından ikisinin FF, 3'ünün de CC'nin altında yani CD, DC, DD ise bu öğrenci çalışacak. Bahar dönemi sonunda genel not ortalamasını 2,00'ın üzerine çıkaracak. Bu olunca yıl sonu not çizelgesinde 'başarılı' yazacak. Bahar dönemi sonunda genel not ortalaması 2,00'ın altına düşerse bu sefer 'tekrar' durumuna düşecek ve bir sonraki yarıyılda CC'nin altındaki dersleri almak zorunda kalacak'' diye konuştu.

KAYNAK:MYNETHABER