AOÇ'den "otopark" açıklaması

AOÇ'den "otopark" açıklaması

"(AOÇ ile Gazi Üniversitesi Hastanesi arasındaki otopark davası) Vatandaşların otoparka ücretsiz olarak giriş-çıkışı sağlanmıştır"

 Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi arasındaki "otopark" davasının ardından vatandaşlar için söz konusu otoparkın ücretsiz kullanımının sağlandığı, dava dosyasının Yargıtay incelemesinden geçerek kesinleşmesi durumunda icra işlemlerine devam edileceği bildirildi. 

AOÇ'den yapılan yazılı açıklamada, Müdürlüğe ait arazinin yasal dayanağı olmaksızın Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yardım ve Yardımlaşma Derneği tarafından kullanıldığının öğrenilmesi üzerine Rektörlüğe, yerin AOÇ'ye teslim edilmesi gerektiğinin yazılı olarak bildirildiği, ancak söz konusu alanın iade edilmemesi nedeniyle yargı yoluna başvurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, Müdürlüğe ait "2098 ada 46 parsel" sayılı taşınmazlara Rektörlük ve Derneğin haksız müdahalelerinin engellenebilmesi ve bu haksız kullanımdan kaynaklı alacak bedelinin tahsili talebi ile Ankara 16. Asliye Hukuk Mahkemesinde 2, Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesinde de 1 dava olmak üzere toplam 3 dava açılarak birleştirildiği belirtildi.

Davanın kısmen kabulü ile davalı Üniversitenin bilirkişi tarafından düzenlenen krokide gösterilen kafeterya, su deposu, prefabrike derslik ve havalandırma santrali olarak gösterilen bölüme müdahalesinin menine ve 75 bin 592 lira alacak bedelinin yasal faizi ile birlikte davalı Üniversiteden alınarak Müdürlüğe verilmesine karar verildiği aktarılan açıklama, şöyle devam etti:

"Dernek ile ilgili olarak davanın kısmen kabulü ile krokide kulübe olarak gösterilen bölüme ve Üniversite tarafından kullanılan yerler dışındaki yerlere (otopark alanı gibi) davalı Derneğin müdahalesinin meniine karar verildi. Davada toplam 598 bin 880 lira ecrimisil bedelinin yasal faizi ile birlikte davalı dernekten alınarak Müdürlüğe verilmesi kararının çıktı."

Kararın taraflarca temyiz edildiğine dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların otoparka ücretsiz olarak giriş - çıkışının sağlandığı ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hem haksız işgali engellemek ve hem de ecrimisil miktarını tahsil etmek için mahkeme kararının icrası işlemlerine başlanmış, 8 Temmuz 2015 tarihinde İcra Müdürlüğü marifetiyle dava konusu mahalle hacze gidilerek, davalı Derneğin fiili işgaline son verilmiş, vatandaşların otoparka ücretsiz olarak giriş-çıkışı sağlanmıştır. Ancak kamu kuruluşu olması nedeniyle Rektörlük açısından kararın icrası taleplerimiz reddedilmiş ve Rektörlüğün işgal ettiği alan ve sorumlu olduğu ecrimisil bedeli yönünden, teminatsız olarak kararın icrasının durdurulması kararı verildiğinden, dosya Yargıtay incelemesinden geçip kesinleştikten sonra icra işlemlerine devam edilecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı