Antrenörler Kurtik Dağı'na kayak tesisi istiyor

Antrenörler Kurtik Dağı'na kayak tesisi istiyor

Muş'ta kayak antrenörleri, 2 bin 650 rakımda bulunan ve hazirana kadar karın erimediği Kurtik Dağı'na kayak tesisi yapılmasını talep ediyor- Kayak Milli Takım Antrenörü Oğlağo:- "Kurtik Dağı zemin olarak zaten hazır durumda, uzunluğu yaklaşık 1,5 kilomet

MUŞ (AA) - Muş'ta kayak antrenörleri, 2 bin 650 rakımlı, hazirana kadar karın erimediği Kurtik Dağı'na kayak tesisi yapılmasını istiyor.

Bir grup kayak antrenörü, kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Kurtik Dağı ve Çavuş Tepe bölgesine gelerek kayak yaptı.

Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu bölgede incelemelerde bulunan Kayak Milli Takım Antrenörü Veysel Oğlağo, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güzeltepe köyünde karların kısa sürede erimesi nedeniyle buradaki tesisten yeterince faydalanamadıklarını söyledi.

Bu nedenle kayak yapmak için daha yüksek kesimlere çıktıklarını anlatan Oğlağo, "Kurtik Dağı zemin olarak zaten hazır durumda, uzunluğu yaklaşık 1,5 kilometre. Buraya sadece tesis kurulması yeterli. Yeni bir tesis kurulduğu taktirde milli takım bütün branşlarda hazırlıklarını burada rahatlıkla yapabilir. Bu yıl ovada kar yağmadığı halde burada 1,5 metre kar var." dedi.

Kayak antrenörü Fırat Çelik de bölgenin kayak tesisi açısından en uygun yerlerden olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kurtik Dağı'na mutlaka kayak tesisi yapılmalı. Yaklaşık 8 ay karın kalkmadığı Kurtik Dağı'nda 1,5 kilometre uzunluğunda doğal pist bulunuyor. Çevremizdeki kayak tesislerinde karlar aylar öncesinden erirken, burada hala kar var. Bu dağ mutlaka kış turizmine kazandırılmalı."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :