"Antrenmana giderken trene kaçak biniyordum"

"Antrenmana giderken trene kaçak biniyordum"

Mersin İdmanyurdu'nun deneyimli futbolcusu Servet Çetin:"Kartalspor'la antrenmanlara çıkarken, Cevizli'ye gitmek için trene binmek gerekiyordu. Para olmadığı için antrenmanlara giderken trene kaçak biniyordum"- "Fenerbahçe'deyken Daum beni oynatmadı. Odas

MERSİN (AA) - Spor Toto Süper Lig ekibi Mersin İdmanyurdu'nun futbolcuları, üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, futbolculuk yaşantılarıyla ilgili ilginç anılarını anlattı. 

Kırmızı-lacivertli ekibin futbolcularından Gökçek Vederson, Güven Varol, Nurullah Kaya, Serkan Balcı, Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu, "Mersin'in Futbol Yıldızları Toros'ta" etkinliği kapsamında Toros Üniversitesi'ndeki öğrencilerle bir araya geldi.

Takım kaptanı Servet Çetin, Kartalspor'da forma giydiği dönemde, parası olmadığı için antrenmana giderken trene kaçak bindiğini kaydetti.

Servet Çetin, şöyle konuştu:

"Kartalspor, sahası tadilatta olduğu için antrenmanlarını Cevizli'de yapıyordu. Cevizli'ye gitmek için de trene binmek gerekiyor. Para olmadığı için antrenmanlara giderken trene kaçak biniyordum. Antrenmana gittiğimde beni beğendiler ve benden lisans çıkarmak için resim, kimlik istediler. Birkaç kez gittim trenle, sonra korkmaya başladım. Tek başıma gidemiyordum. Ağladım 'resimlerimi geri verin' diye. Lisansımı geri aldım. Sonra benden 2 yaş büyük İrfan ağabeyim, Kartalspor'a başladı. Tabi o sıralar Kartalspor, Kartal'da antrenmana başlamıştı. Bir gün futbolcu olan ağabeyimin hocası evi aradı. 'İrfan'la görüşebilir miyim?' diye sordu. Ben de şu an evde olmadığını ve ne zaman geleceğini bilmediğimi söyledim. Önemli bir maçları varmış. Kim olduğumu sorunca, 'kardeşiyim' dedim. Futbol oynamayı bilip bilmediğimi sordu, 'evet' deyince beni çağırdı ve futbolcu oldum. Ağabeyim olamadı."

 

- "Daum'a küfür ettim, Galatasaray maçında ilk 11 oynadım"

 

Servet Çetin, bir öğrencinin, "Unutamadığınız bir anınız var mı?" sorusu üzerine, Fenerbahçe'ye transfer olduğu yıl yaşadığı bir olayı öğrencilerle paylaştı. 

Tecrübeli futbolcu, transfer döneminde Galatasaray'a gitmek istediğini, ancak şartlardan dolayı Fenerbahçe'ye imza attığını söyledi.

Teknik direktör Christoph Daum'un Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönemde, kendisine ilk başlarda forma şansı vermediğini belirten Servet Çetin, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'ye gittim, Daum birinci hafta beni oynatmadı. İkinci hafta oldu yine oynatmıyor. Sinirlenmeye başladım. Isınmayı kalkmıyorum. Üçüncü hafta yine oynatmadı. İngilizce bilmiyorum, hala da bilmiyorum ama, bir arkadaşımdan İngilizce öğretmesini istedim. Daum'un odasına girdim. Sert bir ifade ve yarım İngilizcem ile 'Konuşmak için bir dakikanız var mı?' diyerek, beni oynatmama nedenini sordum. Hiçbir şey demeden yüzüme bakıyordu. Hiçbir şey söylemedi. Türkçe küfür ettim ve çıktım. Hafta sonu Galatasaray maçında ilk 11 oynadım."

 

- Sinan Kaloğlu: "Bu konumda olduğumuz için üzgünüz"

 

Mersin İdmanyurdulu futbolcu Sinan Kaloğlu ise takımının ligdeki durumunu değerlendirerek, zor günler geçirdiklerini ifade etti.

Kısa zamanda çıkışa geçmek için çalışacaklarını anlatan 34 yaşındaki futbolcu, "Takım küme düştüğü zaman şehir de düşüyor. O zaman da sosyal hayatın elinden gitmiş oluyor. Geri çıkmak için de bir sürü kampanyalar yapıyorsun ve çok fazla paralar harcıyorsun. Bu konumda olduğumuz için çok üzgünüz. Bunu toparlamak için de her şeyi yapacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Sinan Kaloğlu, öğrencilerin sorusu üzerine, futbolculuk hayatında unutamadığı anılardan birisinin de dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile arasında yaşanan olay olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Beşiktaş'ta oynadığım dönem, bir Denizlispor maçımız vardı. Maç içerisinde de gayet iyiydim, iyi de top oynuyordum. O sırada takım 1-0 mağluptu. Kenarda oyuncu değişikliği tabelasında numaramı görmüştüm. Ben de dayanamadım. O sinirle devre arasında Lucescu'ya krampon fırlatmıştım. Yanlış bir davranıştı, düşündükçe daha bir üzülüyorum. Yapmamam gerekiyormuş." 

Kırmızı-lacivertli futbolcu Nurullah Kaya da bir öğrencinin, paralarını alamadıkları için geçen hafta yaptıkları idman boykotunu hatırlatması üzerine, kendileri tarafından bu sıkıntının giderildiğini ve düzenli olarak antrenmanlara çıktıklarını belirtti.

Mersin İdmanyurdulu futbolcu Güven Varol, takım olarak kenetlendiklerini ve küme düşmemek için sezon sonuna kadar büyük savaş vereceklerini aktardı. Gökçek Vederson ise "Takım kümede kalacak mı?" şeklindeki soruya, "Evet" diyerek karşılık verirken, ligde çıkışa geçmek için çok çalışmaları gerektiğini dile getirdi. 

Etkinlik sonrasında Toros Üniversitesi öğrencileri, futbolculara çiçek takdim ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı