Antikacılar festivalde buluştu

Antikacılar festivalde buluştu

Eski tespihler, objeler, fotoğraf makineleri ve bir döneme damgasını vuran unutulmaz birçok nostaljik eşya, Deniz Müzesi'nde düzenlenen "Beşiktaş Antika ve Nostalji Festivali"nde izlenime sunuldu- Festivalde, 75 bin dolar değerindeki yaklaşık 300 yıllık o

İSTANBUL (AA) - Deniz Müzesi'nde bu yıl dördüncüsünü düzenlenen "Beşiktaş Antika ve Nostalji Festivali", ziyaretçileri adeta geçmişte yolculuğa çıkardı.

Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen antikacıları, Beşiktaş Antikacılar ve Sahaflar Derneği'nin Beşiktaş Belediyesi iş birliğiyle, antika kültürünü genç kuşaklara tanıtmak ve antika esnafının ekonomisine can vermek amacıyla düzenlediği festivalde buluştu.

Eski tespihler, objeler, fotoğraf makineleri ve bir döneme damgasını vuran unutulmaz birçok nostaljik eşya, "Beşiktaş Antika ve Nostalji Festivali"nde izlenime sunuldu.

Antika bir esere sahip olmak ya da nostaljiyi derinden yaşamak isteyenler, festivalde kurulan stantları ziyaret etti.

Beşiktaş Antika ve Nostalji Festivali'nin açılışına Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Örnek, Beşiktaş Antikacılar ve Sahaflar Derneği Başkanı Halil Gültekin, TV programcısı ve sunucusu Osmantan Erkır, sanatçı Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca ile antikaseverler katıldı.

Farklı türlerdeki çok sayıda nostaljik obje ve eşyanın yer aldığı festivalde, 75 bin dolar değerindeki yaklaşık 300 yıllık olduğu belirtilen Osmanlı dönemine ait taht ile 5 bin 500 lira değerindeki 1850 yılına ait Fransız yapımı sultan figürlü saat ilgi gördü.

Belediye Başkan Yardımcısı Örnek, antika tahta oturarak basın mensuplarına poz verdi. Festival, 17 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :