Antik kentte sürpriz opera konseri

Antik kentte sürpriz opera konseri

EPOS7 Derneği'nin Stratonikeia antik kentine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, kazı ekibiyle birlikte çalışma yapan bir grup opera sanatçısı mini konser verdi

MUĞLA (AA) – Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak üzere 7 iş kadını tarafından kurulan Etnik Popüler Sanatlar Derneği'nin (EPOS7) 3 bin yıllık Stratonikeia antik kentindeki gezisi sırasında, kazı ekibi arasına karışan Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, ziyaretçilere sürpriz bir konser verdi.

EPOS7 Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kozanoğlu, Başkan Yardımcısı Arzu Sabancı ve yönetim kurulu üyeleri, Eskihisar Mahallesi'ndeki Stratonikeia antik kenti, Turgut Mahallesi'ndeki Osman Hamdi Bey Konağı, Lagina Kutsal Alanı ve son zamanlarda dizi ve film çekimlerine ev sahipliği yapan Bozüyük Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Stratonikeia'ya gerçekleştirilen ziyaret sırasında, heyete Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz ve Stratonikeia antik kenti kazı başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt eşlik etti. İncelemeler sırasında kent ve kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, kentin birçok noktasında fotoğraf çekerek, görüntü kaydetti.

Gezi sırasında, kazı ekibi arasına karışan Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, ziyaretçilerin hiç ummadığı bir anda gitar ve akordeon eşliğinde mini bir konser verdi. Antik kentteki ziyaretçilerinin şaşkınlıklarını gizleyemedikleri görüldü.

- “Stratonikeia’yı desteklenmesi gereken bir yer olarak düşündük”

İncelemelerin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kozanoğlu, EPOS7’nin tarihe ve kültüre sahip çıkmak için iş dünyasından 7 kadınla kurulduğunu belirtti.

Kozanoğlu, yönetim kurulu üyeleri olan Arzu Sabancı, Didem Çapa, Berna Ülger, Nilhan Mağdenci Koçer, Mehdiye Işın Baral, Ahu Serter'in yanı sıra iş ve sanat dünyasından çok sayıda kişinin dernekleri bünyesinde faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

Topkapı Sarayı'nda ve İstanbul'daki çeşmelerde restorasyonlar yaptıklarını dile getiren Kozanoğlu, Arkeoloji Müzesi'yle birlikte çocuklara arkeoloji fikrini aşılamak için bir kitap hazırlamakta olduklarını anlattı.

Kozanoğlu, Stratonikeia'yı desteklenmesi gereken bir yer olarak düşündüklerini vurgulayarak, "Burayı çok sevdik, keyif aldık. O yüzden elimiz sürekli Stratonikeia'nın üzerinde olacak. Hazırladığımız kitap projesi kapsamında, Muğla Müzesi'nde ve Stratonikeia'da bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Kozanoğlu, mini konserdeki amaçlarının antik kentin bütün güzelliklerini heyete göstermek olduğunu ifade ederek, antik tiyatroda güzel bir konser düzenlemek istediklerini ve bunun da ilk provası olduğunu kaydetti.

- "Konser Stratonikeia'daki değişik olaylardan birisi oldu"

Stratonikeia kazı başkanı Prof. Dr. Söğüt ise EPOS7'nin antik kentin en önemli destekçilerinden biri olduğunun altını çizerek, ziyarette derneğin destekleriyle yaptıkları çalışmaları gösterme fırsatı bulduklarını söyledi.

Geziye katılanlara yaptıkları tanıtımla birlikte yeni sponsorlar bulabileceklerini anlatan Söğüt, "Opera konseri, Stratonikeia'daki değişik olaylardan birisi oldu. Antik dönemde var olan sanatın ve kültürün günümüzde yansımaları bu şekilde. İnsanların burayı daha çok sevmesini ve alışmasını sağlayacaktır. O açıdan burası için gayet güzel olan şeylerden birisi." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :