Antik Kentte Mezuniyet Töreni

Antik Kentte Mezuniyet Töreni

Burdur'un Gölhisar ilçesinde "Gladyatörler kenti" olarak da bilinen Kibyra Antik Kenti'nde 4 üniversitenin arkeoloji bölümü öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi- Burdur Valisi Kürklü: - "Geçmişini bilmeyen geleceği kuramaz. Onun için bizler geçmiş

BURDUR (AA) - Burdur'un Gölhisar ilçesinde yaklaşık 2 bin yıllık olduğu belirtilen, Kibyra Antik Kenti'nde üniversitelerin arkeoloji bölümü öğrencileri için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar,  Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı'nın da katıldığı antik kentteki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burdur Valisi Hasan Kürklü, törende yaptığı konuşmada,  Anadolu'nun tarihsel anlamda bir hazine olduğunu, üzerinden birçok medeniyetlerin gelip geçtiğini belirterek, bu medeniyetlerin gün yüzüne çıkarılmasının önem taşıdığını vurguladı.

Mezun olan öğrencilere başarı temennisinde bulunan Kürklü, "Geçmişini bilmeyen geleceği kuramaz. Onun için bizler geçmişte neler olmuş bitmiş, bu topraklarda hangi medeniyetler, hangi kültürler, nasıl insanlar yaşamış, bunları öğrenmek, araştırmak ve gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız" diye konuştu.

- MAKÜ Rektörü Korkmaz

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Korkmaz ise arkeoloji öğrencilerinin ağırlıklı olarak uygulamalı eğitim aldıklarını, ailelerin çocuklarının bir an önce iş hayatına atılmasını beklediğini dile getiren Korkmaz, "Akademi olarak bize düşen, hem bilimin temel dinamiğini yerine getirmek hem de gençlerimizin mezun olduktan sonra rahat iş bulabilecekleri donanımda yön gösterebilecek altyapıyı hazırlamaktır" dedi.

Hükümetin "Her ilde bir üniversite" projesinin meyvelerini vermeye başladığını belirten Korkmaz, "Türkiye'nin her ilinde neredeyse bir üniversite kuruldu. Bu anlamda yerel kalkınmanın en önemli dinamiklerinden birini oluşturan üniversiteler, ülkenin sosyal ve ekonomik gelişiminde ağırlığını koymaya başladı" diye konuştu.

- Antik kentte kep attılar

Törende, Gölhisar Kaymakamı Muhammet Yasin Kırcı ile Belediye Başkanı Ramazan Canural da konuşma yaptı.

Halk oyunları gösterisinin ardından, üniversitelerin arkeoloji bölüm başkanları ve öğretim görevlileri tarafından mezun olan MAKÜ'den 33, MSKÜ'den 22, PAÜ'den 69 ve SDÜ'den 21 öğrenciye mezuniyet belgeleri verildi. 

Öğrenciler de keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı. 

Kaynak:Haber Kaynağı