Antalya’yı Konya ve Kayseri’ye bağlayacağız

Antalya’yı Konya ve Kayseri’ye bağlayacağız

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Antalya 1’inci sıra Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya'yı dünyada marka şehir yapmak için geldiğini belirtti.


 

Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Antalya 1’inci sıra Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Antalya'yı dünyada marka şehir yapmak için geldiğini belirterek, "Slikon Vadisi'ne karşılık Antalya'da teknoloji yaylası kuracağız" dedi.  Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Ak Parti Antalya 1’inci sıra Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti Antalya milletvekili adaylarının da katılımıyla yerel ve ulusal gazete temsilcileri ile bir araya geldi. Elvan burada gazetecilere projeleri ve Antalya için hazırladığı çalışmaları anlattı.

ANTALYA’DAN HIZLI TREN OLAN HER İLE ULAŞIM İMKANI
Hızlı treni Antalya’ya getirecekleri sözünü verdiklerini hatırlatan ve bu sözü tutacaklarını belirten Elvan, “Sözümüzün arkasındayız. Antalya’yı İzmir’e Konya’ya Eskişehir’e hatta Sivas’a ,oradan Kars'a kadar bağlayacağız. Hedefimiz 2016 yılında projenin ilk adımının çalışmaların başlayacağız. Antalya’da bulunan bir kardeşimiz Türkiye’deki hızlı tren hattı olan her yere ulaşabilecek” dedi. Hızlı trenin yanı sıra sadece yolcu taşıma değil yük amaçlıda kullanacaklarını da belirten Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece yolcu amaçlı düşünmüyoruz. Yük amaçlıda kullanılacak. Antalya önemli bir merkez. Antalya’dan Konya,Aksaray, Nevşhir ve Kayseri’ye kadar uzanan hızlı tren hattının Antalya’nın kalkınmasına hız katacak. Burası aynı zamanda bir turizm güzergahı olacak. Antalya'ya gelen turist, buradan Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerine de ulaşabilecek” diye konuştu. iha