Antalya'yı Fransız turistlere tanıtma çalışmaları

Antalya'yı Fransız turistlere tanıtma çalışmaları

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile THY'nın işbirliğiyle BAKA tarafından Antalya'da konuk edilen Fransız acente temsilcileri ve basın mensuplarına bölgedeki tarihi ve doğal öneme sahip yerler gezdirildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da bölgeye daha fazla Fransız turist çekebilmek amacıyla bu ülkenin seyahat acentesi ve basın mensuplarından oluşan gruba yönelik tanıtım gezisi düzenlendi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle düzenlenen tanıtım programına Fransa Seyahat Acenteleri Birliği ile Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği desteğiyle belirlenen 15 seyahat acentesi ve 4 turizm medyası mensubundan oluşan Fransız heyet iştirak etti.

Programla ilgili BAKA'dan yapılan yazılı açıklamada, tanıtım gezisine katılan konuklara Antalya merkezi ile Kemer, Kaş ve Demre ilçelerinin gezdirildiği belirtildi.

Son dönemde turizmde yaşanan daralmaya bağlı olarak sektördeki tüm kurum ve kuruluşlar ile çalışmalarını sürdüren BAKA'nın doğa, eko-turizm ve butik otel odaklı turizm arayışında olan Fransız turistlere yönelik çalışmalar yürüttüğüne işaret edilen açıklamada, programa katılan Fransız misafirlerin bölgenin doğal, kültürel ve tarihsel öneme sahip yerlerini yakından görme fırsatını elde ettiği bildirildi.

Gezdikleri yerlerde fotoğraf ve görüntü çekip, antik kentler, müzeler ve doğal güzellikleri yerinde gören Fransız acenteler ile gazetecilerden oluşan grubun, sektör temsilcileri tarafından bilgilendirilip görüş alışverişinde de bulunduğu belirtildi.

Fransız acente yetkilileri ile gazetecilerin çok etkilendiklerini ifade ettikleri bölgeye müşterilerini göndermek için çaba harcayacaklarını ve yeni işbirlikleri için hazır olduklarını söylediği aktarıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :