Antalya'ya mevsimin ilk karı yağdı

Antalya'ya mevsimin ilk karı yağdı

Saklıkent Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın kayak merkezi Saklıkent'e sezonun ilk karı yağdı.

Şehir merkezine 37 kilometre uzaklıkta ve 2 bin 400 metre yükseklikteki Bakırlıtepe'nin eteğinde bulunan Saklıkent'e sezonun ilk karı gece geç saatlerde yağdı. Yaklaşık 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, pistleri kaymak için uygun hale getirmedi.

Saklıkent Ski Resort Otel yöneticisi Bayram Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının bekledikleri bir dönemde gerçekleştiğini belirterek, altyapı çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Kar yağışının aynı şekilde devam etmesini umduklarını dile getiren Dinçer, "Sezonun açılması için kar kalınlığının ortalama 30-40 santimetreye ulaşması lazım. Yağışların bu şekilde devamı halinde 15 Aralık'ta sezonu açabiliriz." diye konuştu.

Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Antalya'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı hafta sonuna kadar devam edecek.

Antalya şehir merkezine yakınlığı nedeniyle, kent sakinleri tarafından günübirlik de ziyaret edilen Saklıkent Kayak Merkezi'nde, bir butik otel, dağ evleri ile biri 750, diğeri 850 metre uzunluğunda iki teleski hizmet veriyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :