Antalyaspor Kulübü Başkanı Öztürk:

Antalyaspor Kulübü Başkanı Öztürk:

- "Bu seneyle ilgili başarı beklentisinin fazla olmaması gerektiğini söylemiştik. Mali sorunlar sportif anlamda da geçerli"


ANTALYA (AA) - Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, bu sezonla ilgili başarı beklentisinin fazla olmaması gerektiğini söylediklerini hatırlatarak, "Mali sorunlar sportif anlamda da geçerli." dedi.
Öztürk, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, kulübün mali yapısı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Sportif açıdan lige iyi başlangıç yapamadıklarını aktaran Öztürk, "Daha 5 hafta geçti. Biz kesinlikle başarının geleceğini düşünüyoruz. Daha uzun bir dönem var. Bu seneyle ilgili başarı beklentisınin fazla olmaması gerektiğini söylemiştik. Mali sorunlar sportif anlamda da geçerli. Oradaki çarpıklıklardan oluşan bu döneme kadar gelmiş sıkıntılar var. Bunlar bir anda değişmiyor." diye konuştu.
Öztürk, bir gazetecinin "Ligde kötü sonuç alınması halinde teknik direktör Morais ile yolları ayırmayı düşünür müsünüz?" sorusu üzerine, şunları aktardı:
"Bu süreci hocayla ve bu futbolcularla değiştirebileceğimize inanıyorum. Buradan oyunculara söylüyorum; kendilerine çok büyük emek harcamak düşüyor. Sahada olanlar onlar. Bu iş sahada bitiyor. Doğru yönetim lazım saha içinde ve dışında. Bizim yönetim olarak yaptıklarımız ortada, bundan sonrası oyuncularda."

- Borç 189 milyon lira

Kulüp asbaşkan Bora Terzioğlu da mali açıdan kamuoyunda bilgi kirliliğine yol açan sorular hakkında değerlendirme yapacaklarını vurguladı. Terzioğlu, Antalyaspor AŞ'nin yeni yönetime devri itibarıyla kısa vadeli borcunun 89 milyon 350 bin 390 lira, uzun vadeli borcunun 8 milyon 117 bin lira olduğunu, ayrıca 12 milyon lira davalık borç belirlendiğini söyledi.
2016-2017 döneminde futbolcularla ve personelle ilgili ödenmesi gereken borç miktarının da 80 milyon lira olarak belirlendiğini dile getiren Terzioğlu, bu dönem sonunda kulübün 189 milyon lira borcu göründüğünü söyledi.
Terzioğlu, rapor doğrultusunda borçlanmanın kısa vadeli olduğu, gelir gider dengesi gözetilmediği, şirketin kısa vadede finansman açığı verdiğinin ortaya çıktığını belirtti.
Borçların uzun vadede ödenebilir hale gelmesi için 2 aylık dönemde çaba sarf ettiklerini anlatan Bora Terzioğlu, kulübün sportif faaliyetlere engel olacak geçmiş borcunun kalmadığını söyledi. Terzioğlu, raporda 2016-2017 dönemine ait Türkiye Futbol Federasyonu, naklen yayın ve Spor Toto gelirinin temlik edilmesi nedeniyle kredi borcunun bulunduğunu anlattı.
Yönetime yönelik eleştiriler yapıldığını aktaran Terzioğlu, bu süreçte ekonomik nedenlerle zaman zaman transfer engeli sorunuyla ulusal lisans alma açısından yaşanan sorunların çözüldüğünü belirtti. Terzioğlu, gelecek yıl UEFA lisansı almak için çaba göstereceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :