Antalyaspor Kulübü Başkanı Gencer:

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gencer:

"Stoper mevkisine en az 1-2 transfer yapıp beklemeye geçeceğiz"- Teknik direktör Şimşek:"Bizi destekleyen büyüklerimizin yüzünü kara çıkarmamak için var gücümüzle çalışıp, Antalyasporumuzu layık olduğu yerlere çıkarmak istiyoruz"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, "Bizim baştan da söylediğimiz gibi aciliyet arz eden en önemli noktamız stoper mevkisidir. Stoper mevkisine en az 1-2 transfer yapıp beklemeye geçeceğiz" dedi.

Gencer, Korel Termal Otel'de düzenlenen barbekü partisinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Antalyaspor'un transferlerin en hızlı takımı olduğunu dile getiren Gencer, "Gerekli transferlerimizi yapmıştık. Burada kamp dönemini değerlendirip, hangi noktalarda ne transfer yapmamızla ilgili görüşmede bulunacağız" diye konuştu.

Yapılan görüşme neticesinde nasıl bir yol alacaklarına karar vereceklerini dile getiren Gencer, "Bizim baştan da söylediğimiz gibi aciliyet arz eden en önemli noktamız stoper mevkisidir. Stoper mevkisine en az 1-2 transfer yapıp beklemeye geçeceğiz. Ondan sonra da herhangi bir duruma göre Antalyaspor'un menfaatine ve bütçesine uygun bir şekilde, takıma katkı koyacak birisi olursa, 'olmaz' diye de artı bir transfer söz konusu değil. Birkaç gün içinde de ciddi mesafe alırız" değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Beşiktaş ve Antalyaspor'un iç sahadaki ilk 3 maçının dışarıda yapılması konusundaki başvurularına ret kararı çıkmasıyla ilgili soruya Gencer, kendi statlarını sezona hazır hale getirmek için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştüklerini, stadı sezona yetiştirmenin çaresine baktıklarını belirtti.

Sezona kendi statlarında başlamak istediklerini dile getiren Gencer, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak olası olumsuzlukları düşünerek iki maç için erteleme istemiştik. Erteleme isteyen kulüpler birden fazla olunca durum çıkmaza girdi. Beşiktaş'ın talebi çok farklı olmasına rağmen ister istemez dengeleri bozdu. Bizim stadyumumuz nisan ayında teslim edilecekti. Antalyaspor olarak Passolig'in bir an önce yetişmesinin çaresine bakacağız. Bu anlamda biz birinci ve ikinci maçımızı deplasmanda oynamak istemiştik. Maalesef verilmedi. Bugün duyduğum kadarıyla Mersin İdmanyurdu, bizi de gerekçe göstererek ağustos ayında Antalya'da futbol oynamanın elverişli olmadığından dolayı tekrar bir erteleme talebinde bulunmuş. En azından iki maçımız ileri bir tarihe ertelenirse... 'Dışarıda oynansın' da istemiyoruz. İleri bir tarihe ertelenirse bu sorunu da çözmüş oluruz diye düşünüyoruz."

 

- Şimşek: "Ligde iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum"

 

Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ise iyi bir kamp süreci geçirdiklerini belirtti.

Hazırlık maçlarının bir ölçü olmadığını dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:

"Hazırlık maçlarından da dersler çıkarmamız gerekiyor. Bunu futbolcu kardeşlerimizle konuştuk. Artık ikinci kampta tüm düşüncemiz ilk haftadaki Medipol Başakşehir maçı olacak. Ligde iyi şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. İyi transferler yaptığımızı düşünüyorum. Sayın başkanın ve yönetim kurulunun bizi desteklemesi ve transfer yapması çok hoşumuza gidiyor. Bizi destekleyen büyüklerimizin yüzünü kara çıkarmamak için var gücümüzle çalışıp, Antalyasporumuzu layık olduğu yerlere çıkarmak istiyoruz" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı