Antalya'daki şiddetli yağış ve fırtına

Antalya'daki şiddetli yağış ve fırtına

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak: - "Böylesine büyük bir afetin yaraları, borç ertelemeyle sarılmaz. Üretimin kesintiye uğramaması için seraların bir an önce ayağa kaldırılması gerekli"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya'nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışa ilişkin, "Böylesine büyük bir afetin yaraları, borç ertelemeyle sarılmaz. Üretimin kesintiye uğramaması için seraların bir an önce ayağa kaldırılması gerekli." ifadesini kullandı.

Budak, yazılı açıklamasında, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş'ı etkileyen hortum, dolu ve şiddetli yağışın, bölge çiftçisine ağır hasar verdiğini belirtti.

Bölgede incelemelerde bulunan bakanların çeşitli sözler verdiğini aktaran Budak, şöyle devam etti:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, yaraların sarılacağını, zarar gören üreticilerin borçlarının ertelenmesini 20 Kasım Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kuruluna götüreceğini söylemişti ama ne Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ konuyla bir ilgili açıklama yaptı ne de Resmi Gazete'de bu konuda bir karar yayınlandı."

Üreticilerin, Bakan Fakıbaba'dan sözünü tutmasını beklediğini ifade eden Budak, bölgede sigortalılık oranının çok düşük olduğuna, rutin borç ertelemelerinin de üretimin sürdürülmesine yetmeyeceğine dikkati çekti.

Budak, şunları kaydetti:

"Ortada çok büyük bir afet ve çok büyük zararlar var. TARSİM sigortası çok sınırlı. Hem serasını hem arabasını, evini kaybedenler var. Kiracı olarak üretim yapanların durumu daha da perişan. Böylesine büyük bir afetin yaraları, borç ertelemeyle sarılmaz. Üretimin kesintiye uğramaması için seraların bir an önce ayağa kaldırılması gerekli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :